Haberler

Aladağ Yurt Yangını Faciası Davası Başladı

Aladağ yurt yangını faciası davası başladı Duruşma salonu yetersiz kalınca mahkeme Kozan Ticaret Odası salonuna taşındı Adana'nın Aladağ ilçesinde 10'u öğrenci biri çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangını faciasıyla ilgili aralarında yurt müdürü ve yurdun bağlı bulunduğu...

Aladağ yurt yangını faciası davası başladı

Duruşma salonu yetersiz kalınca mahkeme Kozan Ticaret Odası salonuna taşındı

Adana'nın Aladağ ilçesinde 10'u öğrenci biri çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangını faciasıyla ilgili aralarında yurt müdürü ve yurdun bağlı bulunduğu dernek yöneticilerinin de bulunduğu tutuklu 7 sanığın yargılanmasına Kozan ilçesinde başlandı

Yangında kızını kaybeden baba Ahmet Yetim:

"Bu davanın peşini bırakmayacağım"

Kızlarını kaybeden anne Teslime Aydoğdu:

"Kızlarımın külünü bile göstermediler bana"

ADANA - Adana'nın Aladağ ilçesinde 10'u öğrenci biri çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangını faciasıyla ilgili aralarında yurt müdürünün de bulunduğu tutuklu 7 kişi hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada ilk duruşma başladı. Duruşma öncesi basın açıklaması düzenleyen aileler, "Yüreğimiz yandı. Bu dünyada da, öbür dünyada da hakkımızı alacağız" dediler.

Aladağ'da 29 Kasım 2016'da ortaokulda okuyan kız öğrencilerinin kaldığı bir cemaate bağlı yurtta kalan10'u öğrenci toplam 12 kişinin hayatını kaybettiği 24 kişininde yaralandığı yurt faciasında tutuklu sanıklar yurt müdürü Cuma Ali Genç, dernek görevlileri İsmail Uğur, Mahir Kılıç, Mahmut Deniz, Mustafa Öztaş, Ramazan Dede ve Ramazan Keleş, bugün Kozan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sabahın erken saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında getirildi.

Mahkemeye Sosyal Haklar Derneği üyeleri ile birlikte ellerinde "Adalet mücadelemiz başka canlar yanmasın diyedir. Aladağ'ı unutma unutturma" pankartı ve yangında hayatını kaybeden çocuklarının isimlerinin bulunduğu dövizleri taşıyarak aileler de katıldı.

Kozan Adalet Sarayı önünde basın açıklaması düzenleyen ailelerden Sümeyye Yetim'in babası Ahmet Yetim, "2 kızım vardı. Biri yaralı birini kaybettim. Ben onların haklarını aramak için bu yollara çıktım" dedi.

Neslihan ve Tuğba Aydoğdu'nun annesi Teslime Aydoğdu da, "2 kızım vardı o kaçak yurtta. Allah hesabını soracak onlardan, bu dünyada da ben soracağım benim canımı çektiler aldılar. Dünya varlığımı, en kıymetli varlığımı yaktılar benim. Bunun sonuna kadar arkadasındayım. Bu dünyada da öbür dünyada da hakkımızı alacağız. Olan bize oldu. Yavrumun külünü bile göstermediler. Adıyla yaşıyorum" diye konuştu.

Öte yandan, Kozan 1. Ağır Ceza Mahkeme salonu küçük olduğu için duruşma, Kozan Ticaret Odası Toplantı Salonu'na taşındı. Tutuklu bulunan 7 kişi jandarmaların yoğun güvenlik önlemleri altında duruşmanın yapılacağı salona getirildi. Duruşma Celal Yücel'in başkanlığında görülmeye başladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Aladağ Kozan Genel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı? Emekliye refah payı verilecek mi? SON DAKİKA! Emekliye refah payı ne zaman, Temmuz'da mı verilecek? Nicolo Zaniolo, EURO 2024'te neden yok? Zaniolo sakat mı, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda niye yok? Uğurcan Çakır Galatasaray'a gidecek mi? Transfer iddiası! 15-16 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title