Haberler

Ailesine Bakmak İçin Başladı Şampiyon Oldu

Ailesine bakmak için başladı şampiyon oldu Ailesine bakmak için öğrenmeye başladığı yemek yapımı Erkan Yılmaz Tekin'e birinciliği getirdiGAZİANTEP – Gaziantep'de ailesine bakmak için yemek yapmaya başlayan Erkan Yılmaz Tekin, özel bir televizyon kanalında yayınlanan yemek programında şampiyon oldu.

Ailesine bakmak için başladı şampiyon oldu

Ailesine bakmak için öğrenmeye başladığı yemek yapımı Erkan Yılmaz Tekin'e birinciliği getirdi

GAZİANTEP – Gaziantep'de ailesine bakmak için yemek yapmaya başlayan Erkan Yılmaz Tekin, özel bir televizyon kanalında yayınlanan yemek programında şampiyon oldu.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yaşayan 24 yaşındaki Erkan Yılmaz Tekin, 15 yaşındayken babasının yaşadıkları evi yakmasıyla sokakta kaldı. Annesi ve 3 kardeşi ile bir süre çadırda yaşayan Erkan Yılmaz Tekin, ailesine bakmak için öğrenmeye başladığı yemek yapımı bugün kendisine şampiyonluğu getirdi.

Ailesi ile zor zamanlar geçirdiklerini söyleyen Erkan Yılmaz Tekin, "Bazen hayatta gidişler insanı çok feci bir şekilde yıkabiliyor. Bunun örneğini de biz kendi babamızdan yaşadık. Onun bizi terk etmesi hayatımızı allak bullak etti. Yaşadığımız bir ev vardı. Annemin ve kardeşlerimin yaşadığı evimizi sattı. Bizi sokağa attı. İki gün müsaade istedik ama annem sinir krizi geçirerek hafıza kaybı yaşadı. Evin içerisinde bulunan eşyaları dışarı çıkartıp yaktı. Satılan evimizin bahçesine bir çadır kurarak burada yaşadık 2 ay boyunca. 15 yaşında idim ev işleri yapmaya ve o dönemde aşçılığa başladım. Aslında aşçı olmak çocuk hayalimdi. Televizyonda gördüm ve aşçı olmaya kara vermiştim" dedi.

Aşçılık yaparak, hem ailesinin geçimini sağlayan Tekin, çalıştıkça daha da sevdiği aşçılık ile ilgili programları da izleyerek, kendisini bu mesleğe adamaya başladığını söyleyen Erkan Tekin, "İlk aşçı olarak deneyimimi de Bodrum'da yaşadım. Bir ustamın tavsiyesi üzerine çağrıldım aslında ben restoranda idim ama ancak ustam bendeki yeteneği keşfetmiş ve beni mutfağa çağırdı ve o gün bugündür gece gündüz o mutfağın sevdası ile şevkle çalışıyorum. 10 yıldır da bu mesleği icra ediyorum. Şuanda mesleğimin alakart derecesindeyim. Asistan şef olarak turistik otellerde şeflik yaptım. Ben mesleğime aşk ile bağlıyım, ben mesleğime aşığım mesleğimle yatıp, mesleğimle kalkıyorum. Bu mesleğe babamın bizi terk etmesi ve annemin hastalanması nedeniyle başladım. Ama şimdi aşkla yapıyorum. Allah'a şükür halimize. Bazen yıkıp, gitti diye düşündüğün olaylar, karşınıza başka fırsatlar çıkarıyor, sizi daha güçlü bir şekilde hayata hazırlıyor. Biz bu saatten sonra kimseden hiç bir şey talep etmiyoruz Güneşimize gölge yapmasınlar yeter" ifadelerini kullandı.

Aileye Fatma Şahin sahip çıktı

Tekin, aşçılık konusunda kendini geliştirmek ve ünlü olabilmek için farklı illerde aşçılık mesleği üzerine çalışmaya başladı. Tekin, geçimini temin etmeye çalıştığı ailesin zor günler yaşadığını belirtirken, zorlu süreçte Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin'in ailesine sahip çıktığını söyledi. Tekin, "Ben bu meslekte olsun yada aile yaşantımda olsun inanın minnetle teşekkür etmem gereken kişiler var ki, bunlardan biri de Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Hanımefendi. Baba bizi yıktı, gitti. Fatma Şahin de o enkazdan annemin ve bizlerin elinde tutup, çekip çıkardı. Yönetmek yetmiyor. Ancak Fatma Şahin insanları tek tek dinliyor ve yardımcı oluyor. Biz buna şahit olduk. Annemin elinden tuttu. Şimdi kaldığımız ev bile Fatma Şahin'in sayesinde oldu. Onun sayesinde bir evimiz var şimdi. Biz bu evde mutluluğun il adımını Fatma Şahin başkanımla attık. Meslekte başarı olmam yarışmada başarılı olmam başlı başınca öz güvenimi yerine getiren şeylerdi ama ana sebep ise Gaziantep Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'dir. Kendisinin bir kez daha ellerinden öperim" şeklinde konuştu.

Şampiyon oldu

Özel bir televizyonda yayınlanan Karavana yarışmasına müracaat eden Erkan Yılmaz Tekin, hikayesi ve lezzetli yemekleri ile yarışmaya katılmaya hak kazandı. Tekin, yakaladığı bu fırsatı iyi değerlendirmek için 2016 yılında katıldığı yarışmada zorluklara rağmen şampiyon olmayı başardı.

Nohut dürüm ve katmer şampiyon yaptı

Tekin, kendisini şampiyon olmasında ise yaptığı nohut dürümü ve katmer tatlısı olduğunu ifade etti. Karavana yarışmasına müracaat eden 90 bin kişi arasından seçildiğini hatırlatan Tekin, "Karavan yemek yarışmasında yaklaşık başvuran 90 bin kadar kişi vardı. Onların arasında seçilerek burada şampiyon oldum. Şampiyon olurken bana şampiyonluğu getiren yemek nohut dürümü ve katmer tatlısı oldu. Olmazsa olmazımız nohut dürümü ve katmer tatlısı. Şampiyon olduğumuz gün yaptığım nohut dürümünü satışını insanlar yadırgadı. Bu nedir diyenler oldu, Gaziantep özgü bir dürüm olduğunu ifade etti. O gün tadanlar çok beğendi. Tarifini isteyen bir dolu insan oldu. Erkan şefim Gaziantep'e sırf nohut dürümü ve katmer tatlısı için geleceğiz dediler bu bana çok büyük bir mutluluk verdi.

Bölge yemekleri tanıtmak için projeler hazırladı

Gastronomi kenti olan Gaziantep'in mutfağının dünyaya tanıtmak istediğini belirten Tekin, bunun için projeler hazırladığını ifade etti. Tekin, "Gaziantep ve İslahiye yemeklerini tanıtmak için projelerim var bunları tüm dünyaya tanıtmak amacındayım. Memleketimizdeki biber, biber salçası yemeklerin lezzetine lezzet katıyor Bunu Batı'da neden tanıtmayayım. Hazırladığım projelerle bunları tanıtmak ve memleketin incilerini bereketli topraklardan çıkan mahsulleri anlatmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Tekin, katıldığı yarışma programında kız kardeşinin söylediği şarkı ile meşhur olduğunu söyledi. Yönetmenin yaptığı sürprizin ardından kardeşinin de hayatı değiştiğini anlatan tekin, "Kız kardeşim Zeynep Yılmaz yaşında ve lise 1 sınıf öğrencisi. Kardeşimin sesi çok beğenilirdi. Yarışma programında anneme ve kardeşime bağlılığımı bile program yönetmenimiz, bana büyük bir jest yaptı. Programa annemi ve kız kardeşimi getirdiler. Kız kardeşim, programda şarkı söyledi.Programda 80 milyonun önde söylediği şarkı, büyük bir beğeni kazandı. kardeşimin kendi besteleri de var. Programdan sonra kardeşime bir kaç yerden iş teklifi geldi. Sahneye çıkmaya başladı. Hem okula gidiyor, eğitim ve öğretimini görüyor. Hem de programlara çıkıyor" dedi.

Küçük yaşta meşhur olan Zeynep yılmaz ise, "Önce üzüldük ama şuanda çok mutluyuz. Lise 1.sınıf öğrencisiyim. Önce okuyacağım ancak sesimi değerlendirmeyi çok ama çok istiyorum. Ben ve abim her şeyi annem için yapıyoruz. Çünkü annem bu güzellikleri hak ediyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Erkan Tekin Fatma Şahin Gaziantep Genel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title