Haberler

Ağaçkakanın yuva yapması böyle görüntülendi

Güncelleme:

Ağaçkakanın yuva yapması böyle görüntülendi Van'ın Gevaş ilçesinde ağacı gagasıyla oyarak yuva yapmaya çalışan ağaçkakan görüntülendi.

Ağaçkakanın yuva yapması böyle görüntülendi

VAN - Van'ın Gevaş ilçesinde ağacı gagasıyla oyarak yuva yapmaya çalışan ağaçkakan görüntülendi.

Van'ın Gevaş ilçesi Göründü sazlık alanını mesken tutan ağaçkakanlar, basın mensuplarının 1 haftalık çalışması sonucu görüntülendi. Genellikle belgesellerde rastlanan ağaçkakanların yuva yapması İhlas Haber Ajansı muhabiri ile foto muhabiri ve doğa fotoğrafçısı Ali İhsan Öztürk tarafından 1 haftalık çalışma sonucu görüntülendi. 1 hafta boyunca araç içerisinde kamufle olarak sessiz bir şekilde günde en az 6 saatlik sabırlı bekleyişin ardından ağaçkakanın ağacı oyarak yuva yapması görüntülendi.

"1 haftalık çalışma sonucu bugün istediğimiz görüntüyü aldık"

Yaklaşık 1 haftadan bu yana sürekli geldiklerini ifade eden doğa fotoğrafçısı Ali İhsan Öztürk, "Ürkek hayvan olduğu için ancak bu gün net olarak görüntüleyebildik. Şuan yuva yapma çalışması devam ediyor. Bu gün ise 3 saati doldurduk. Bekleyişimiz olumlu sonuç verdi ve istediğimiz görüntüyü bugün alabildik" dedi.

Ağaçkakan, gagasını saniyede 18-22 kez ağaca vurduğu halde beyin sarsıntısı geçirmez. Ağaçlara oyuklar açarak kendisine yuva yapan Ağaçkakanlar bu oyma işlemi için gagalarını saatte 100 kilometreden daha büyük bir hızla çalıştırır. Normal şartlarda bu hızlı vuruş kuşun beyninin ciddi sarsıntı geçirip hasar görmesine neden olur. Ancak Ağaçkakanlar da bu böyle olmaz. Çünkü gaga ve kafatası vuruş sırasında oluşan şoku emen süngerimsi bir madde ile birbirinden ayrılmıştır. Bu madde her vuruşta oluşan şoku emip sonraki şoku karşılayacak duruma gelir. Renkleri çeşitli olup, boyları cinslerine göre 9 ile 50 santim arasında değişir. Çok ürkek olduklarından tenha orman, park ve bahçeleri tercih ederler. Çoğunlukla ağaçlarda gagaları ile oydukları yuvalarda barınırlar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

İhlas Haber Ajansı Ali İhsan Öztürk Gevaş Genel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title