Haberler

Genel Seçimlere Doğru

AK Parti Muğla milletvekili adayı Hasan Özyer, "Başbakanımız Muğla ziyaretinde Göcek Tüneli'nin ücretsiz olacağının sözünü verdi.

AK Parti Muğla milletvekili adayı Hasan Özyer, "Başbakanımız Muğla ziyaretinde Göcek Tüneli'nin ücretsiz olacağının sözünü verdi. Biz de tamamen ücretsiz olması için gereken girişimlerde bulunacağız" dedi.

Özyer, seçim çalışmaları kapsamında Köyceğiz ve Dalaman ilçelerinde vatandaşlarla buluştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Göcek Tüneli'nin ücretsiz olacağı sözüyle rahatladıklarını belirten Özyer, "Geçmiş dönemlerde sivil toplum örgütlerinin de görüşü alınarak yap-işlet-devret modeliyle Göcek Tüneli yapıldı. Şimdi de yine hükümetimiz tarafından ikincisi açıldı. Başbakanımız, Muğla ziyaretinde Göcek Tüneli'nin ücretsiz olacağının sözünü verdi. Biz de tamamen ücretsiz olması için gereken girişimlerde bulunacağız. Konunun takipçisi olacağız" diye konuştu.

Özyer, 2B arazilerinin yıllardır bölgenin kanayan yarası olduğunu hükümetin bu konuyu çözmek için girişimde bulunduğunu hatırlattı.

2B arazilerinin değerlerinin yüksekliğiyle ile ilgili bir soru üzerine Özyer, şu cevabı verdi:

"Araziler, vatandaşların tapusunu alması için emlak beyanı değerinin üstünden satışa çıkarılacaktı. Ama CHP bu konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. Anayasa Mahkemesi'nin kararı üzerine rayiç bedelinin belirlenmesine karar verildi. Belirlenen fiyatlar bazı yerlerde uygunken, bazı yerlerde uygun olmadığı görülüyor. Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu yerlerini aldı. Fakat hala sıkıntılı olan yerler var. Sayın Başbakanımız Muğla'ya geldiğinde bu konuyu görüştük. Kendisi bir dosya hazırlamamızı istedi. Bizde bir dosya ile kendisine aktarıp bu konudaki görüşlerimizi ileteceğiz."

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Özyer Ak Parti Muğla Göcek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title