Haberler

Genel Seçimlere Doğru

MHP Antalya milletvekili adayı Ahmet Selim Yurdakul, "Bir insan yılda 10 kez doktora gider mi? ya tanı konulamıyor ya tedavide bir sorun var ya da sistemde bir hata var" dedi.

MHP Antalya milletvekili adayı Ahmet Selim Yurdakul, "Bir insan yılda 10 kez doktora gider mi? ya tanı konulamıyor ya tedavide bir sorun var ya da sistemde bir hata var" dedi.

Yurdakul, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde görevli Opr. Dr. Kamil Furtun'un, uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesini kınadı. Bu saldırının ilk olmadığını hatırlatan Yurdakul, son 3 yılda 31 bin sağlık personelinin şiddete maruz kaldığını söyledi.

Vatandaşların bir olayın ortaya çıkmasına neden olan bütün faktörleri inceleyerek tedaviye gitmeleri gerektiğini anlatan Yurdakul, günlük tedavilerle başarıya ulaşılamayacağını kaydetti. Yurdakul, "Örneğin kadına şiddete karşı 'Panik butonu verelim' deniliyor. Bu çözüm değildir. Kadına şiddetin neden ortaya çıktığı araştırılmalıdır" diye konuştu.

AK Parti'nin 2003'te sağlıkta dönüşüm programını başlattığını hatırlatan Yurdakul, şunları söyledi:

"Sağlıkta dönüşüm programı Recep Akdağ'ın bakanlığı döneminde başladı. Bu programı asıl ortaya koyan Dünya Sağlık Örgütü, Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu'dur (IMF). Bu küresel sermayeler belli kredilerle bu uygulama destek verdi. Buna itirazımız yok. Siz sağlık politikanızı istediğiniz yerden alabilirsiniz. Önemli olan bu politika Türkiye'ye uygun mu değil mi?"

"Bebek ölüm hızı 2013'te binde 7,8'e çıktı"

Sağlık göstergelerinde iyileşmeleri gösteren, dünyanın kabul ettiği iki kriterin olduğuna değinen Yurdakul, bunların bebek ölüm hızı ve anne ölüm hızı olduğunu vurguladı.

Bebek ölüm hızının 2012'de binde 7,4 olduğunu bu rakamın 2013'te binde 7,8'e çıktığını belirten Yurdakul, anne ölüm hızının ise 2012'de binde 15,4 iken 2013'te binde 15,9'a çıktığını açıkladı. Yurdakul, şöyle konuştu:

"2013'te her bir kişi 8,2 kez doktora gitmiş. 2014 rakamları muhtemelen 10 kezdir. Bir insan yılda 10 kez doktora gider mi? ya tanı konulamıyor ya tedavide bir sorun var ya da sistemde bir hata var. Yılda 10 milyon tomografi ve MR çekilir mi? Bu sayılar performans sistemi olduğu için artıyor. Doktor olarak ne kadar çok hastaya bakarsan o kadar para alıyorlar. Böyle bir sistem olmaz."

"Sisteminizde hata var düzeltmeniz lazım"

Bir poliklinikte günde ortalama 80-100 hastanın muayene edildiğini belirten Yurdakul, "2013'te acil servislere 90 milyon kişi başvurmuş. Acil serviste vereceğiniz kritik bir karar o kişinin hayata dönüşüyle hayatını kaybedişi saniyelerle ifade edilir. Sisteminizde hata var düzeltmeniz lazım" dedi.

Yurdakul, 2013'te hastalara 2 milyar kutu ilaç yazıldığını bu rakamın "korkunç" olduğunu savundu.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Selim Yurdakul Antalya Samsun Bebek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title