Haberler

Genel Seçimlere Doğru

CHP Antalya milletvekili adayı Çetin Osman Budak, seçim çalışmalarını Manavgat'ta sürdürdü.

CHP Antalya milletvekili adayı Çetin Osman Budak, seçim çalışmalarını Manavgat'ta sürdürdü.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ev sahipliğinde odanın konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş ve CHP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk de katıldı.

Budak, ilk defa iş adamlarının kutuplaştırıldığını, "ocusun, bucusun" diyerek iş adamlarının parçalandığını iddia etti.

Ekonomi, gelir dağılımı, hukuk ve adalet sistemi, özgürlüklerin kötüye gittiğini öne süren Budak, "Bu gidişata 'dur' demek için siyasete girdim" dedi.

Yabancı yatırımcıların ülkeye yatırım yapmaktan kaçındığını, yerli yatırımcıların ise kısa vadeli yatırımlara yöneldiğini savunan Budak, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin en büyük sanayi devlerinden biri İstanbul'un göbeğine AVM dikti. Sanayi yatırımı yerine daha kısa vadeli yatırımı tercih etti. Çünkü gösterildiği gibi ekonomi iyiye doğru gitmiyor. Son 10 yılda milyar dolarlık yatırımlar olmadı. Yabancı yatırımcı, demokrasi ve hukuk sisteminin olmadığı ülkeye yatırım yapmaktan kaçınır. Yerli yatırımcılarımız da artık yatırım yapmaktan kaçınır oldu, kısa vadeli yatırımlara yöneldi."

Rusya'da yaşanan krizin turizmi etkilendiği ancak Avrupa, İskandinav ülkelerinde de düşme yaşandığını anlatan Budak, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin cari açığını kapatan bu kadar önemli bir sektör olan turizme maalesef iktidarın önem vermediğini görüyoruz. Turizm Bakanı 28 ayda 2 ya da 3 defa Antalya'ya geliyor. Bu kadar önemli gelirin sağlandığı sektörün başkenti olan Antalya'ya verilen değer ortada. Bu yıl sadece konaklama sektörünün şu ana kadar 1 milyar dolar zararı oldu. Zincirleme diğer paydaşları da eklerseniz zarar daha büyük."

Budak, CHP iktidarında yapacakları hizmetlerden bahsederek, demokrasi, insan hakları ve özgürlükler, adalet ve hukuk düzenini yeniden kuracaklarını, ülkenin kalkınması ve ekonominin canlanması için projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Çetin Osman Budak Şükrü Sözen Manavgat Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title