Haberler

Genel Seçime Doğru

AK Parti Sakarya Milletvekili adayı Şaban Dişli, Geyve Doğantepe Sulama Göleti inşaatında incelemede bulundu.

AK Parti Sakarya Milletvekili adayı Şaban Dişli, Geyve Doğantepe Sulama Göleti inşaatında incelemede bulundu.

Çalışmalar hakkında bilgi alan Dişli, Geyve ovasını sulayacak olan göletin 2017 Haziran ayında hizmete gireceği belirtti.

Doğantepe Sulama Göleti'nin 3 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip olduğunu belirten Dişli, "Göletten su cazibe ile köylere gelecek. Bu yüzden Geyve ilçemiz'deki Sulama Birliği'nin iki büyük devasa motopomp sisteminin birisi devre dışı kalacak. Dolayısıyla hem Sulama Birliği'ne elektrik maliyeti açısından büyük katkı sağlayacak hem bu bölgeyi sulama sistemine alabileceğiz" dedi.

Dişli, çiftçilere yönelik sulama kredisi desteği vereceğinin de Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandığını belirterek, "AK Parti dün olduğu gibi bugünde çiftçinin, üreticinin yanında. Sulama kredisi desteği ile çiftçilerimiz modern sulama sistemini arazilerinde çok rahat bir şekilde uygulayacaklar. Geyve'nin, Türkiye'nin meyve deposu. Bu göletin hizmete girmesi ile meyve deposunun alanının genişletmiş ve araziyi daha verimli hale getirmiş olacağız. Toplam 20 milyon liralık bir yatırım olan Doğantepe Sulama Göleti 2017 Haziran ayında teslim edilecek" diye konuştu.

"Barajın önündeki bent ve dolgu alanını için DSİ tarafından Sütalan köyü üzerindeki büyük kayalar gösterilmişti" diyen Dişli, şunları söyledi:

"Ancak köy halkının haklı tepkisi ile bundan vazgeçildi. Oranın iki sakıncası olduğunu inşaat firması da söyledi. Birincisi taş alınması düşünülen alan birinci derece SİT alanı, ikincisi köylü kayanın patlatılmasıyla tarım arazilerinin ve evlerinin zarar görmesinden endişeli. Her ne kadar modern patlatma teknikleri olsa da halkın endişesini ortadan kaldıramazsınız. O nedenle gölet için taşın Sütalan köyünden alınmasından vazgeçildi. Şimdi ya beton zemin yapılacak ya da başka bir yerden taş temin edilecek."

Kaynak: AA / Yerel

Doğantepe Sakarya Geyve Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title