Haberler

Genel Seçime Doğru

ŞIRNAK(AA) - Şırnak'ta Hüda Par'ın desteklediği bağımsız milletvekili adayı Şehzade Demir, seçim çalışmaları kapsamında miting yaptı.

ŞIRNAK(AA) - Şırnak'ta Hüda Par'ın desteklediği bağımsız milletvekili adayı Şehzade Demir, seçim çalışmaları kapsamında miting yaptı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen mitingde konuşan Demir, İdil'in Kozluca köyünde öldürülen 2 üyelerinin HDP'yi sevmedikleri için katledildiklerini söyledi.

Demir, şöyle konuştu:

"Bunlar yalancıdır. Kendi halklarına ihanet içindedirler. Demokrasi ve hak mücadelesi bu değildir. Bunlar burada kendi bölgelerinde kendi sapık  adaylarından eş cinsel, lezbiyen ve Hristiyan adaylarından söz etmiyorlar. CHP ile yaptıkları sözleşmeleri ve  ittifakları neden burada gelip Şırnak'ta anlatmıyorlar? Bunlar neden CHP ile ittifak yaptılar biliyor musunuz? Sizin haklarınız için değil lezbiyenlerin, travestilerin yasal haklarını korumak amacıyla yaptılar. Siz bunların önünü almazsanız yarın burada kadın kadına evlilik, erkek erkeğe evliliği yasal güvenceye bağlayacaklar. Bununla yetinmeyecek bunları sizlere vekil, temsilci olarak meclise göndereceklerdir. Lut kavmi de bunun için helak olmadı mı? Çünkü oradaki halk bunu engellemediler, engellemeye çalışmadılar."

Halka zulmedenlerin Kürt halkını temsil edemeyeceğini belirten Demir, "Diyaneti ve zorunlu din dersini kaldırmak din düşmanlığı değil midir? Kürt halkının dükkanlarını yakmanın, yağmalamanın, onları haraca bağlamanın itiraz edenin mahkemelerde sorgularda süründürmenin, öldürmenin  Kürt milletinin hakkını savunmakla bir alakası var mıdır?" dedi.

Demir, 7 Haziran'daki seçimin barış ortamında geçmesi dileğinde bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Kozluca Şırnak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title