Haberler

Genel Seçime Doğru

AK Parti Mersin Milletvekili adayları Zeynep Gül Yılmaz, Mustafa Gültak, Muhsin Kızılkaya ve Mehmet Emin Kaplan seçim çalışmalarını merkez ilçelerde sürdürdü.

AK Parti Mersin Milletvekili adayları Zeynep Gül Yılmaz, Mustafa Gültak, Muhsin Kızılkaya ve Mehmet Emin Kaplan seçim çalışmalarını merkez ilçelerde sürdürdü.

AK Parti Mersin İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, seçim çalışmalarını merkez Akdeniz ilçesinde sürdüren Gültak, esnaf ve vatandaşlardan seçimlerde destek istedi.

AK Parti iktidarından öncesiyle ilgili bilgi veren Gültak, "AK Parti ile Türkiye, hem ekonomik hem de siyasi yönden tüm dünyaya kafa tutar hale gelmiştir. Son 13 yılda atılan adımlar ve yapılan reformlar sayesinde, bugün güçlü ve yeni Türkiye'den bahsedebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kızılkaya ve Kaplan ise Alevi Kültür Dernekleri Toroslar Şubesi'ni ziyaret etti.

Kızılkaya burada yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:

"Artık Türkiye'de sorunların sağcılık solculuk üzerinden okunamayacağını düşünüyorum. Hak ile hukukun yanında olan, ayrımcılığa karşı olan bir anlayışın bu memlekete yerleşmesi için çabalıyorum. Bunu sağlayacak yapının da AK Parti olduğuna inandığım için bu aileye katıldım. AK Parti bu anlamda beni ikna etti. 80 yıl boyunca hep kimlikleri bastırılmış, bir şekilde sesi kısılmış, ibadeti engellenmiş, dili yasaklanmış bir sürü insan var bu memlekette. AK Parti ile bu insanlar soluk almaya başladı. Eksiklikleri de olsa, artık bu ülkede cemevini ziyaret eden ve onların sorunlarına kulak kesilen bir Cumhurbaşkanı var. Eskiden devlet, bırakın Alevilerin sorunlarını konuşmayı, yanlarına bile uğramıyordu."

Mehmet Emin Kaplan da Türkiye'deki sorunların ortak akılla çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Zeynep Gül Yılmaz ise Yenişehir'de bulunan Meltem Sitesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Site sakinlerinin katıldığı toplantıda konuşan Yılmaz, "Seçilirsem TBMM'de kadınların sesi ve sözcüsü olacağım. Her parti lafta kadına değer verdiğini söylüyor ancak Mersin'de seçilebilecek yerde tek kadın aday AK Parti'de" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Emin Kaplan Zeynep Gül Yılmaz Muhsin Kızılkaya Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title