Haberler

Genel Sağlık Sigortası'na Yabancı İlgisi

Marmaris’te Genel Sağlık Sigortası kapsamında bulunan 15 bin kişiden 4 bin 991 kişi gelir testi yaptırmadığı için cezalı duruma düştü.

Marmaris'te Genel Sağlık Sigortası kapsamında bulunan 15 bin kişiden 4 bin 991 kişi gelir testi yaptırmadığı için cezalı duruma düştü.

İlçe Kaymakamlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü, muhtarları bir araya getirerek genel sağlık sigortası hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.Toplantıda mükellefler, 30 Nisan 2015 tarihine kadar başvurularını yaparak yasadan yararlanmaları konusunda uyarıldı.İlçede yaşayan yabancı uyrukluların ise genel sağlık sigortası primlerini düzenli şekilde ödediği açıklandı.

1 Ocak'ta yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile Türkiye'de ikamet eden herkes bu sistemden yararlanacak. Marmaris'te genel sağlık sigortası kapsamındaki 15 bin kişiden 4 bin 991'i gelir testi yaptırmayarak cezalı duruma düştü. Bu kişilerin vize bitiş tarihinden itibaren bir ay içinde 'gelir testi' yaptırmaları gerekiyor. Mükellefler gelir testi yaptırmazlarsa her ay 213 lira sağlık primi ödeyecekler.

Marmaris kaymakamlığı ile Sosyal Güvenlik İlçe Müdürlüğü mahalle muhtarlarına bilgilendirme toplantısı düzenledi.Toplantıya Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris Sosyal Güvenlik Kurumu İlçe Müdürü Mehmet Göktaş ile mahalle muhtarları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını Kaymakam Celalettin Yüksel yaptı. Yüksel, genel sağlık sigortası kapsamında bulunan vatandaşların zaman kaybetmeden gelir testlerini yaptırıp cezalı duruma düşmemelerini istedi. Yüksel, muhtarlara mahallelerinde ikamet eden mükellefleri doğru bilgilendirme ile uyarmalarının önemine dikkat çekti.

Bilgilendirme toplantısının sunumunu Sosyal Güvenlik Kurumu Marmaris İlçe Müdürü Mehmet Göktaş yaptı. Göktaş, hiçbir sosyal güvencesi olmayan bir vatandaşın öncelikle Sosyal yardımlaşma Vakfı'na giderek gelir testi yaptırması gerektiğini kaydetti. Daha sonra kişinin buradan aldığı gelir testi raporunu SGK müdürlüğüne götüreceğini ifade eden Göktaş, kurumun gelir düzeyine göre prim tahakkukunu oluşturarak ödenmesi gereken primleri sigortalılarına bildirdiğini ifade eden Göktaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Marmaris'te ikamet eden 4991 kişi gelir testine müracaat etmemiş durumda.SGK kurumu 30 Nisan 2015 tarihine kadar gelir testi yaptırmayan bu kişilerin gelir düzeylerini G3 olarak tekrar sisteme yükleyecek. Bunun neticesinde 4 bin 991 kişi sistemde kişi başına 12 bin lira borçlu olarak görünecek.Eğer bu kişiler çıkarılan torba yasadan yaralanarak belirlenen tarihe kadar müracaatlarını yaparlarsa 12 bin lira borçları silinecek ve bakımı ile sağlık giderleri devlet tarafından karşılanacak".

YABANCILAR ÖDEDİ, BİZ ÖDEMEDİK

SGK Marmaris ilçe Müdürü Mehmet Göktaş, Marmaris'te oturma izni bulunan yabancılardan genel sağlık sigortası kapsamında bulunan 160 kişinin primlerini düzenli ödediğine dikkat çekerek, yabancıların sağlık sigortasına verdiği öneme vurgu yaptı.Göktaş,

Türkiye'de yaşarken gelir testi yaptırmayarak cezalı duruma düşen yabancılar için farklı bir sistem uygulanarak ödeme kolaylığı getirildiğini de altını çizdi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Marmaris Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title