Haberler

"Genel Af Asla Çıkmayacak"

Güncelleme:

"AK Parti'nin Kitabında Genel Af Yok, 12 Eylül Anayasası'nın Tortusu Kalmayacak"

Bursa temaslarına Orhangazi'de başlayan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Cumhuriyet Alanı'nda vatandaşlara seslendi. Arınç, referandumun ardından 12 Eylül Anayasası'nın tortusunun kalmayacağını, darbecilerle hesaplaşacaklarını bildirdi.

"GENEL AF ASLA OLMAZ"

Arınç, yeni anayasaya hayır diyen muhalefetin neden bunu söylediğini açıklayamadığını ifade ederek, "Hayır diyorlar. Ama niçin dediklerini söylemiyorlar. 'Tehlikeli bir şeydir' diye düşünüyorlar. Milli birlik ve kardeşlik projesini başlattık. 'Ülkede bütünlük olsun' dedik. MHP ve CHP de bazı ithamlarda bulundu. 'bunlar Öcalan'ı af edecekler', 'genel af çıkaracaklar' diyorlar siz de duydunuz bunları. Değil mi? 'Genel af bizim kitabımızda yazmıyor' dedik. Onlar hala bu yalanları tekrar ediyor."

"SEÇİM OLSA YÜZDE 47'Yİ GERİDE BIRAKIRIZ"

Anayasa değişikliği için yapılacak referandumun seçim olmadığını kaydeden Arınç, şu an seçimlerinin olması durumunda AK Parti'nin yüzde 47'lik oyu geride bırakacağını iddia etti.

Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz sadece bu anayasa değişikliğini konuşmalıyız. 12 Eylül'de bir seçim yok. herkes 'evet' ve 'hayır' için sandığa gidecek. Referandumda bile başbakanın mitinglerindeki meydanı dolduranlar seçimin nasıl olacağını gösteriyor. Meydandakilerin hepsi sandığa gitse yüzde 47'yi bile geride bırakarak iktidar oluruz. Meydanlardaki 60 bin kişi AK Parti'ye olan desteğini gösteriyor."

"DARBELERİN TORTUSU BİLE KALMAYACAK"

Arınç, 12 Eylül'deki referandumun darbe anayasasıyla hesaplaşmanın günü olduğunu belirterek, referandumdan 'evet' çıkacağına inandığını söyledi. Arınç, "Darbeciler, 12 Eylül anayasası ile kendilerini koruyan maddeleri koydular. Kardeşlerim, bundan sonra darbe olmayacak. Cuntalar olmayacak. Artık seçilmiş hükümetleri devirmek mümkün olmayacak. Aydın Menderes'e kulak verin. Onu seversiniz, biliyorum. O milletini seven bir insandı. Babası Adnan Menderes gibi. Orhangazi'de binlerce insan onlara rahmet diler.

Artık darbenin tortusunu bile bırakmayacağız. Seçim zamanında partinizi düşünün. Ama bu seçim değil. Bu sadece anayasa değişikliğidir. Kimseden çekinmeden 26 maddeyi doğru kabul ediyorsanız, 'evet' oyu kullanın" şeklinde konuştu.

Kaynak: Güncel

Haberler

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Bakan Şimşek konutta yeni düzenlemeyi duyurdu: İsteyene gelir isteyene ev

Bakan Şimşek konutta yeni düzenlemeyi duyurdu: İsteyene gelir isteyene ev

G.Saray maçından önce yapılan ödemeler kafaları karıştırmıştı! Konyaspor Başkanı sessizliğini bozdu

G.Saray maçından önce yapılan ödemeler kafaları karıştırmıştı! Konyaspor Başkanı sessizliğini bozdu

Bakmadan Geçme

Erbaaspor Muşspor maçı CANLI izle! (HD) 26 Mayıs Erbaaspor Muşspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Erbaaspor - Muşspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Erbaaspor - Muşspor maçı nereden izlenir? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi hangi tarihte, ayın kaçında ödenecek 2024? Popeyes boykot mu? Popeyes İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Popeyes Türk malı mı, sahibi kim? Bugün Fenerbahçe'nin maçı var mı? Bugün hangi Fenerbahçe maçı var, hangi kanalda? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nereden izlenir? Gülşehir Belediyesi hangi parti? Gülşehir Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2024 İstanbul Gülşehir yerel seçim sonuçları! Atamalar akademi eğitim başarı puanı ile mi yapılacak? Öğretmenlik atamaları nasıl yapılacak? 25 Temmuz hangi burç? 25 Temmuz'ta doğanlar hangi burç oluyor? 25 Temmuz tarihi hangi burç olur? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı hangi statta oynanacak? Fenerbahçe - İstanbulspor maçı nerede oynanıyor? BİNGÖL'DE DEPREM Mİ OLDU SON DAKİKA! Bingöl'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Rüzgar Kızılcık Şerbeti'nden ayrılıyor mu? Rüzgar Kızılcık Şerbeti'nden neden ayrılıyor, sebebi ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 26 MAYIS 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 26 Mayıs Pazar hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
Hamas, attığı füzelerle İsrail'in kalbini hedef aldı! Tel Aviv'de siren sesleri duyuldu

Hamas, attığı füzelerle İsrail'in kalbini hedef aldı! Tel Aviv'de siren sesleri duyuldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title