Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Bodrum'da

Güncelleme:

Bodrum'da gerçekleştirilen organ bağışı kongresine katılan bakan Kılıç, "Organ nakliyle ilgili gençlere yönelik bilgilendirme çalışmaları yapacağız." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Organ nakliyle ilgili gençlere yönelik bilgilendirme çalışmaları yapacağız" dedi.

Bakan Kılıç, Bodrum ilçesinde Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği tarafından bir otelde düzenlenen "Transplantasyon-14" isimli kongrenin açılışına katıldı.

Açılışta konuşma yapan Kılıç, derneğin üyesi olan doktor babası Sinan Kılıç'ın, tedavi ettiği bir hastasından kaptığı virüs nedeniyle karaciğer nakline ihtiyaç duyduğunu söyledi. Babasının meslek hayatında insanlara anlattığı durumla karşı karşıya kaldığını ifade eden Kılıç, geçirdiği başarılı operasyon sonunda babasının sağlığına kavuştuğunu kaydetti.

Babasından dolayı organ bağışı konusunun kendisi için yabancı bir konu olmadığına değinen Kılıç, "Bakanlık görevine atandıktan sonra gençlerin organ bağışı konusunda da bilgilenmesi gerektiğini düşünerek bu konuda bir çalışma başlattık. Gençlerle yapmış olduğumuz çalışmada Sağlık Bakanlığı'mızdan da destek aldık. İnşallah bu dönem içerisinde organ nakliyle ilgili gençlere yönelik bilgilendirme çalışmaları yapacağız. Gençlerimizin karşı karşıya olduğu çok farklı zorluklar var. Bunlardan birisi maalesef uyuşturucu. Bu konuda bazı çalışmalara yoğunluk veriyoruz" diye konuştu.

Organ bağışına önem veren bir hükümet olduklarını anlatan Kılıç, bulundukları her ortamda bu konunun önemine değindiklerini dile getirdi.

Organ bağışının çok kişisel bir durum olduğuna dikkati çeken Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Organ bağışı, belki de kişinin verdiği en zor kararlardan birisi. Çok duygusal bir olay. Kendi başınıza gelene kadar bunun öneminin farkında olamayabiliyorsunuz. Bazen farkında oluyorsunuz ama duygularımız buna müsaade etmiyor. Son derece hassas olan bu konuya dikkatli yaklaşmak gerekiyor. Herkesin düşüncesine saygı göstermeliyiz. Organ bağışı konusunda sadece telkinde bulunabiliriz."

Kılıç, kongreye gelmeden önce bildiği bir konu olmasına rağmen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile görüştüğünü ve organ bağışı konusunda dini açıdan bilgi aldığını söyledi.

Görmez'in, "Organ bağışı candan cana giden en büyük sadakadır" sözünü hatırlatan Kılıç, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organ bağışı konusunda bugüne müspet 7 kararı olduğunu vurguladı.

Konuşmasının ardından Kılıç, aralarında babasının da bulunduğu kongre katılımcılarıyla bir süre sohbet etti. - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Türkiye Bodrum Politika Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Bakmadan Geçme

Aziz Yıldırım hangi kanalda? Aziz Yıldırım konuşması 13 Mayıs Canlı izle! Aziz Yıldırım adaylığını açıkladı mı? (VİDEO) Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe başkan adaylığı açıklaması Cleveland Cavaliers Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 14 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Kaptanlık Oyunu'nu kim kazandı, kaç kaç bitti? 9 Mayıs Pazartesi kaptanlar kim oldu? Survivor kim kazandı? 13 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Siyah cenaze aracı nedir? TikTok'ta gündem olan siyah cenaze arabası olayı anlamı ne? Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Maymunlar Cehennemi: Başlangıç konusu nedir, oyuncuları kimler,ne zaman, nerede çekildi? Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı
Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title