Haberler

Gençlik ve Malatya Çalıştayı" Yapıldı

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen “Gençlik ve Malatya Çalıştayı” yapıldı.

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen "Gençlik ve Malatya Çalıştayı" yapıldı.

Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Salonu'nda, Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen çalıştaya, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Akyıldız, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İnönü Üniversitesi, siyasi parti gençlik kolları, Sivil Tolum Kuruluşları (STK) temsilcileri katıldı.

Çlıştayda konuşan Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Akyıldız, gençlik çalıştayı hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Çalıştayın beş ana başlık altında değerlendirileceğini, ilk çalıştay konusunun Tarihçi Yazar Orhan Tuğrulca tarafından, "Gençlerin şehir algısı ve şehirden beklentileri" konusu olduğunu söyleyen Akyıldız, 26 Nisan Cumartesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım tarafından "Gençlerin Türkiye algısı ve Türkiye'den beklentileri", 3 Mayıs Cumartesi İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Babacan'ın "Gençlerin Medya-Dizilere Bakışı ve Beklentileri", 10 Mayıs Cumartesi İnönü Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Vehbi Bayhan'ın "Sosyal Medyanın kullanımı ve Z kuşağı" konu başlıkları ile sunumlar gerçekleştirileceğini söyledi.

Akyıldız, 17 Mayıs Cumartesi genel bir değerlendirme toplantısının yapılarak, çalıştayda elde edilen sonuçların kamuoyu ile paylaşılacağını kaydetti.

Mustafa Akyıldız, Malatya'nın sosyal dokusunda çok önemli şahsiyetlerin yer aldığını, Malatya'nın "İnsan Yetiştiren Şehir" algısı ile tanındığını vurguladı.

Kent Konseyi Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Orhan Tuğrulca ise, Kent Konseyi çatısı altında Malatya için neler yapılabileceğine dair çok fazla çalışmalar yaptıklarını belirterek, gençlik meclisinin yapmış olduğu çalıştayın da bu anlamda çok önemli olduğunu söyledi. Malatya Kent Tarihi hakkında bilgi veren Tuğrulca, kentlerin güçlerini kimliklerinden, kimliklerini ise tarihlerinden aldığını belirtti. Malatya tarihi ile ilgili bilinen ilk çalışmayı Vaizzade Abdulbaki Efendi'nin "Bazı Asardan Toplanmış Muhtasar Malatya Tarihi" adlı eser olduğunu söyleyen Tuğrulca, "1940 yılında İstanbul'da Cumhuriyet matbaasında basılan Ekrem Alçınkaya'ya ait "Muhtasar Malatya Tarihi ve Coğrafyası" adlı eser basılan ilk Malatya Tarihi olarak kabul edilmektedir" dedi.

Malatya'nın ilk yerleşkelerinin Fırat vadisinde yoğunlaşmasının dikkat çekici olduğunu söyleyen Tuğrulca, ilk yerleşik hayatın başladığı Neolitik dönemde insanların, yerleşmeye daha elverişli ovaları ve su kenarlarını tercih ettiklerini belirtti.

Gelecek 50 yılda cevabını bulmamız gereken çeşitli sorular olduğunu, bunların sosyal yapı ekonomik yapı, göç ve aidiyet, şehir ve kutsallık, insan, şehir ve demokrasi, insan- mekan/şehir ilişkisinin geleceği, uzun vadede kenti bekleyen sorunlar olduğunu kaydeden Tuğrulca, "Bu şehir hepimizin. Her anlamda şehrimizin büyümesi ve gelişmesi için çalışmalıyız" dedi

Çalıştayın ikinci bölümünde gençler "Malatya'daki mevcut duruma gençlerin bakışı" ve "Gelecekteki Malatya'ya Gençlerin Bakışı" adı altında oluşturulan gruplarda fikir alışverişinde bulunarak ilk çalıştay raporunu oluşturdular. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title