Haberler

Gençleri 'Kızıl Elma’yla Yetiştirelim

Güncelleme:

Bakan Eroğlu, Öğretmenlerin Gençlere Büyük Hedefler Göstermesini İstedi.

İlköğretim okulu açılışına katılan Eroğlu, öğretmenlere, "Türkiye'nin büyük hedefleri var. Gençlerimizi bu idealle, bu ülküyle, bu kızılelmayla yetiştirmemiz lazım. Geçmişte atalarımızın kızılelması vardı. Herkes bu hedefe kilitlenirdi, inşallah hocalarımız da bu gençlerimize büyük idealleri, büyük hedefleri göstermeleri gerekir" diye seslendi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yenilenen Şirinevler Mehmet Şen İlköğretim Okulu'nun açılışına katıldı. Mehter takımının gösterisiyle başlayan törende öğrenciler de hazırladıkları etkinlikleri davetlilere sundu.

HOCALARA "KIZIL ELMA" ÜLKÜSÜNE MENSUP GENÇLER YETİŞTİRİN ÇAĞRISI

Törende konuşan Veysel Eroğlu, şuana kadar tüm Türkiye'de 160 bin adet yeni dersliğin inşa edildiğini anlatarak, "Evlatlarımız geleceğimizin teminatıdır. Dolayısıyla bunlara çok iyi bir eğitim vermemiz elzemdir. Dolayısıyla bu anlayışla hareket etmemiz gerektiğini özellikle ifade etmek istiyorum.

Hocalarımıza düşen şudur, hocaların mutlaka bu evlatlara büyük bir ideal vermesi gerekir, büyük hedefleri göstermesi gerekir. Şunu açıkça ifade etmeliyim ki, büyük hedefleri olmayan milletler, kurumla tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur. Dolayısıyla bizim de büyük hedeflerimizin olması gerekir. Türkiye'nin büyük hedefleri var. Gençlerimizi bu idealle, bu ülküyle, bu kızılelmayla yetiştirmemiz lazım. Geçmişte atalarımızın kızılelması vardı. Herkes bu hedefe kilitlenirdi, inşallah hocalarımız da bu gençlerimize büyük idealleri, büyük hedefleri göstermeleri gerekir" diye konuştu. Eroğlu, bütün okul bahçelerini ağaçlandırmak için bir program yaptıklarını da sözlerine ekledi.

2B KANUN TASARISI HAZIR

Tören sonrasında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Eroğlu, 2B'lere ilişkin yasa taslağının meclise gelip gelmeyeceiğinin sorulması üzerine, "'Gelebilir' dedik. Orman Genel Müdürlüğümüz, orman kadastrosunu büyük ölçüde tamamladı, yüzde 95'ini tamamladı. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu ve tescil işlemlerini maliye hazinesi adına tamamladı. Kanun tasarısı hazır. Son

olarak Sayın Ali Babacan'ın başkanlığında, Çevre ve Orman Bakanlığı olarak ben, Bayındırlık ve İskan Bakanımız ile Maliye Bakanımız, onların ekipleri, Milli Emlak Genel Müdürü, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü elemanları oturduk, müzakere ettik, bir taslak hazırladık. Son olarak Başbakan'ımıza arz ettik. Geçtiğimiz hafta bir Bakanlık Kurulu toplantısı olacaktı, ama Başbakanımızın Suriye'ye gitmesi dolayısıyla gerçekleşmedi. Önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu'na arz edeceğiz. Hükümetimizin tasarısı şeklinde sevk edilecek. Tabii yüce Meclis karar verecek" dedi. Ödeme şekilleri hakkındaki endişeler için de Eroğlu, endişe edilecek bir durumun olmadığını ifade ederek, "Uygun şekilde taksit yapılacak. Daha tasarı netleşmediği için benim üzerinde bir şey söylemem doğru değil. Normalde Hükümet'te, Bakanlar Kurulu'nda görüşülecek ondan sonra bir şekil verilecektir. Birtakım değişikliklerin olması doğaldır. Buna

karar verecek olan Hükümetimiz, Başbakan'ımız ve arkasından yüce Meclisimizdir" dedi.

ZORAKİ ARSA SATACAK DEĞİLİZ

Eroğlu, Boğaziçi'nde oturanların 'ev yapamayacaksak niye alalım' şeklindeki görüşlerinin aktarılması üzerine de, "O ayrı bir şey. Almak istemiyorsa almaz. Zoraki kimseye arsa satacak değiliz. İmar mevzuatına uygun yapılaşma yapması lazım. Öyle canı istediği gibi

bir şey yapması söz konusu değil. İşine gelirse yapar. Ona göre imar mevzuatına uygun olması lazım. Hele Boğaziçi'nde oturanların mutlaka Boğaziçi İmar Müdürlüğünün mevzuatına uygun davranması gerekir" diye konuştu. Satışa alternatifin olup olmadığı sorulunca ise, Eroğlu, çeşitli alternatiflerin olduğunu aktararak, "Mesela bazı yerler derme çatma, orada, vatandaşları mağdur etmeden, kentsel dönüşüm yapılabilir. Bu gibi alternatifler var. Burada ne vatandaşı mağdur etmek istiyoruz ne de çirkin bir yapıya müsaade etmek istiyoruz. Maksadımız her şeyin en güzelini yapmaktır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title