Haberler

Gençler Yasa Taslağını Cemil Çiçek'e Sundular

Güncelleme:

GKV Genç Meclisi Başkan ve kabine üyeleri TBMM'de incelemeler yaptı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ev sahipliğinde gerçekleştirilen GKV Genç Meclis hazırladığı yasa taslaklarını TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sunmak için gittiği Ankara'da önce Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'la bir araya geldiler. GKV Genç Meclis Başkan ve kabinesini TBMM'de karşılayan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan TBMM işleyişi hakkında Genç Meclis Başkan ve bakanlar kurulu üyelerine bilgi verdi. Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan öğrencilere TBMM gezdirerek meclis çalışmaları ve meclisin işleyişi hakkında açıklayıcı bilgiler verirken öğrencilerin TBMM yakından tanımalarını sağladı. GKV Genç Meclisi heyetine Proje GKV Özel Liseleri Müdür Yardımcısı Mehmet Uçar rehberlik yaparken, Genç Meclis Onursal Başkanı ve TBMM 2012 Temsili Başkanı Muammer Alhan Babat ile Genç Meclis Başkanı Ayla WATSUJİ başkanlık yaptı. Heyette Genç Meclis Başbakanı Ece Göktaş, İç İşleri Bakanı Selin Doğrusöz, Milli Eğitim Bakanı Hasan Aysa, Adalet Bakanı Furkan Batur, Sağlık Bakanı Melis Ağkale, Dış İşleri Bakanı Ceyhun Karakan yer aldı. GKV Genç Meclis Gaziantep il genelinde eğitim vermekte olan liselerin 9. , 10. ve 11. sınıf düzeyindeki öğrenciler katılımıyla oluşturuldu.

Proje kapsamındaki her okuldan 7 - 12 temsilci öğrenci ve bir öğretmen katılımı ile gerçekleştirilen projenin koordinasyonunu ve ev sahipliği GKV Özel Liseleri Proje ekibi tarafından gerçekleştirildi. Gaziantep'te yer alan İMKB Anadolu Lisesi, Fitnat-Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi, Mehmet Api İletişim ve Meslek Lisesi, Ayten-Kemal Akınal Anadolu Lisesi, Bayraktar Anadolu Lisesi, Gaziantep Anadolu Lisesi, Vedat Topçuoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin katıldığı projede, öğretmenler sadece gözetim yaptılar, öğrenciler ise aktif olarak görev aldı. Hazırladıkları yeni yasa taslaklarını TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sunmak üzere Ankara'ya giden GKV Genç Meclis heyeti ilk önce TBMM'de Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'la bir araya gelerek çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Genç Meclis'in kuruluşundan bu yana çalışmalarını yakından izleyen Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan öğrencilerle görüş alışverişinde bulunarak "Sizleri yürekten kutluyorum. Bu yaşta ülke sorunlarıyla ilgilenmeniz ve çözüm önerileri hazırlamanız gerçekten mutluluk verici bir olay.

Türkiye sizlerin nitelikli eğitiminiz ve kendinizi daha iyi yetiştirmeniz sonucunda gelecekte daha iyi yerlere gidecektir. Buna kuştum yok. Gaziantep Kolej Vakfı önderliğinde yürütülen GKV Genç Meclisin çalışmalarını iki yıldır yakından izliyorum. Zaman zaman sizlerin toplantılarınıza milletvekili arkadaşlarımızla da katıldım. Sizleri elinizde anayasa taslağıyla TBMM çatısı altında görmek beni çok mutlu etti. Umarım TBMM Başkanımız Cemil Çiçek bu yasa taslaklarınızı değerlendirecektir. Sivil anayasaya sizlerinde katkı sunma çabası takdire şayandır. Türkiye bu değişikliklerle daha da gelişecek ve dünya devletleri arasındaki yerini daha üst noktalara taşıyacaktır. Sizlere ülke meseleleriyle yakından ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum. Okullarınızda öğrenci meclislerinizi amacına uygun çalıştırmanız gurur verici bir olaydır. Görüyorum ki GKV Genç Meclisi bünyesinde bir çok devlet okulumuzdan öğrenciler de önemli görevler üstlenmiş. Sizleri kutluyor başarılarınızın devamını diliyorum. Ne zaman isterseniz TBMM'nin ve biz Gaziantep Milletvekillerimizin kapıları sizlere açıktır" dedi.

Gaziantep Milletvekili Şeker öğrencilerle yakından ilgilendi

TBMM'de incelemeler yapan GKV Genç Meclisi heyeti Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker'le kulislerde görüşerek Şeker'e çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker'de Gaziantepli öğrencilerin TBMM çatısı altında incelemeler yapmasının manidar olduğunu belirterek GKV Genç Meclis Başkan ve kabine üyelerini kutladı. TBMM ziyaretlerini değerlendiren GKV Genç Meclis Başkanı Ayla WATSUJİ "Ben ve kabine üyesi arkadaşlarım Ankara'ya gelerek TBMM Başkanımız Sayın Cemil Çiçek, İçişleri Bakanımız Sayın Muammer Güler ve bazı bakan ve bürokratlarla görüşmeler yapmak ve meclisimizin hazırladığı yasa taslaklarını onlara iletmek üzere buradayız. Çalışmalarımızı yakından takip eden ve toplantılarımıza sürekli katılan Gaziantep Milletvekilimiz Sayın Mehmet Erdoğan'ın konuğu olarak bu gün buradayız. Sayın Milletvekilimiz görüşmelerimizle ilgili bütün randevularımızı aldı. Kendisine çok teşekkür ederiz.

Bizleri TBMM'de çok iyi ağırladı ve bizimle birlikte TBMM içerisindeki bütün birimleri gezerek bizlere TBMM'nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Burada sistemin nasıl çalıştığını, yasaların nasıl hazırlandığını, TV ekranlarında gördüğümüz genel kurul salonu ve milletvekili kulislerini yakından görme şansını yakaladık. Diğer taraftan yine Gaziantep Milletvekillerimizden Sayın Mehmet Şeker'le de kuliste karşılaştık ve uzun uzun sohbet ettik. İmkanımız olsa bir hafta süremizi TBMM'de geçirmek isterdik. Bu geziden ben ve ekip arkadaşlarımız çok şey öğrendik. Hazırladığımız yasa taslaklarımızı TBMM Başkanımız Sayın Cemil Çiçek'e ve İçişleri Bakanımız Sayın Muammer Güler'e vererek Gaziantep'e döneceğiz. Bizimle yakından ilgilendiği ve yol gösterdiği için Gaziantep Milletvekilimiz Sayın Mehmet Erdoğan ve Sayın Mehmet Şeker'e çok teşekkür ederiz" dedi.TBMM'de incelemeler yapan GKV Genç Meclis başkanı ve kabine üyeleri kendilerine destek ve yardımlarından dolayı Gaziantep Milletvekiline beraberlerinde Gaziantep'ten getirdikleri dövme bakırdan yapılmış özel bir plaket vererek teşekkür ettiler. GKV Genç Meclis Başkan ve kabine üyeleri TBMM'deki incelemelerini sürdürerek bazı bakan ve üst düzey bürokratlarla görüşmeler yapamaya devam edecekler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Erdoğan Cemil Çiçek Gaziantep Güncel Haberler

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title