Haberler

Gençler Eğlence ve Spor İçin Muğla'da Buluştu

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezinin "Gençlik Haftası" etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte Türkiye'nin yanı sıra, 4 ülkeden gelen gençler, gönüllerince eğlendi.

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezinin "Gençlik Haftası" etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikte Türkiye'nin yanı sıra, 4 ülkeden gelen gençler, gönüllerince eğlendi.

İspanya, Letonya, Azerbaycan ve Almanya'dan, Avrupa Gönüllü Hizmeti Projesi kapsamında Muğla'da bulunan gençler, Sınırsızlık Meydanı'nda düzenlenen voleybol, basketbol, tenis, masa tenisi oynama, ip atlama, çuval yarışı, yoğurt yeme, bisiklet kullanma gibi etkinliklere katıldı. Gençler, müzik eşliğinde ülkelerine özgü dansları sergiledi.

Programda engelli Mehmet Çetinözlü, bağlama çalarak Muğla türküleri seslendirdi.

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi Müdürü Zülfikar Türedi, gençlik merkezi tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında dans ve sportif programlar yapıldığını söyledi.

Türedi, "Street ball turnuvası, Ata'ya saygı izci kampı, Ata'nın izinde Samsun'dan Muğla'ya bisiklet turu, uçurtma şenliği, halk oyunları gösterisi yapılacak. 19 Mayıs akşamı Yüksek Sadakat konseri ve havai fişek gösterisi ile etkinliklerimiz sona erecek" dedi.

Türedi, farklı ülkelerin gençleri ile spor ve kültürel kazanımlara yönelik çalışma yaptıklarını belirterek, "Muğla halkının projelere ve etkinliklere katılmasını hedefliyoruz. Stantlarımızda yüz boyama, ip örme, yağlı boya resim yapma, ebru dahil birçok çalışma yapılıyor" diye konuştu.

Muğla Valisi Amir Çiçek de Sınırsızlık Meydanı'nda kurulan stantları gezerek, çalışmaları inceledi. Stantlardaki gönüllü gençlerle sohbet eden Çiçek, gençlerle masa tenisi de oynadı.

Etkinlikler kapsamında yarın yurtdışından gelen gençlerin katılımıyla "Gençlik Yürüyüşü" düzenlenecek.

Kaynak: AA / Yerel

Letonya İspanya Türkiye Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title