Haberler

Genç Piyanist Cimuk'un Hedefi Piyanoda "Dünyanın En İyisi" Olmak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle Türk vatandaşlığına geçen Tambi Asaad Cimuk, Rusya'nın St. Petersburg şehrinde katıldığı yarışmanın kendisine önemli bir tecrübe kazandırdığına inanıyor Cimuk: "Hatalarımı gördüm ve daha çok çalışmam gerektiğini anladım. Hedeflerim çok yüksek, 'dünyanın.

Suriye'den Türkiye'ye sığınarak ailesiyle Bursa'ya yerleşen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle Türk vatandaşlığına geçerek, Rusya'nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen müzik yarışmasına katılan genç piyanist Tambi Asaad Cimuk, yarışmanın kendisi için ciddi bir tecrübe olduğunu belirterek, "Hedeflerim çok yüksek, 'dünyanın en iyisi' olmak için elimden geleni yapacağım" dedi.

Cimuk, Bursa'da eğitim aldığı müzik firmasının sahibi Rüstem Avcı ve öğrenim gördüğü okulun yönetim kurulu üyesi Oğuzkan Şahinkaya ile düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'ye geldikten sonra 2 yıldır müzikle uğraştığını söyledi.

Dereceye giremeyerek 5'inci olduğu Rusya'nın St. Petersburg şehrindeki "Uluslararası 6. Şavsinskiy Müzik Yarışması"nda 10-15 yıldır müzik eğitimi alan 16 seçkin yarışmacıya karşı çaldığını ifade eden Cimuk, "Bana göre müzikte kaybetmenin veya kazanmanın önemi yoktur. Ben ilk kez jüri karşısında canlı performans gösterdim. Yarışmada birinci olamamam çok normal. Diğer katılımcıların eğitimleri benden çok daha fazla" dedi.

Kendisine sunulan imkan ve desteklere teşekkür eden Cimuk, "Benim için çok ciddi bir tecrübe oldu. Hatalarımı gördüm ve daha çok çalışmam gerektiğini anladım. Diğer katılımcılar da çok güzel çaldılar. Eğitimimiz aynı düzeyde değil. Ben 'çok iyi' olduğumu düşünmüyorum. Bildiğim tek şey çok daha fazla çalışmak. Hedeflerim çok yüksek, dünyanın 'en iyisi' olmak için elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

Cimuk'un yasal temsilcisi de olan Rüstem Avcı ise genç piyanistin "müzik dahisi" olmadığını, onu "dahi adayı" olarak gördüklerini belirterek, "Biz ona ya sahip çıkacaktık ya da batı ülkelerine teslim edecektik. Biz sahip çıkmayı tercih ettik" ifadesini kullandı.

Avcı, kariyer planlaması çerçevesinde Cimuk'un yaz aylarında eğitim için ABD'ye gideceğini kaydetti.

Oğuzkan Şahinkaya ise öğrencileri Cimuk'un ders programını müzik eğitimine göre düzenlediklerini, genç müzisyenin okulda her gün 1-2 saat piyano çalabilmesini sağladıklarını bildirdi. - Bursa

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Rusya Federasyonu Tambi Asaad Cimuk Petersburg Piyanist Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title