Haberler

Genç Nesillere Tarih ve Kültür Bilinci Aşılanıyor

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Gaziantep'in Kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında gezi düzenliyor.

Büyükşehir Belediyesi, geçmişimizi geleceğe taşıyoruz adı altında iki yıl önce başlattığı tarih ve kültür gezileri projesine bu yıl da devam ediyor.

Projenin çocuklara tarih bilinci aşılamak, özellikle Antep Savunması ve Kurtuluş Mücadelesindeki değerlerimizi hatırlatmak, anlatmak olduğunu vurgulayan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, "Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olma ünvanına sahip, kültür ve tarih kenti olan Gaziantep'te son yıllarda kurumlar, özel ve tüzel kişiler birbirinden güzel müzelerin hayata geçirilmesine katkıda bulundu.

Bu müzelerde sergilenen kültürel mirasımızla da ilimizin kültür turizmine katkı sağlandı. Biz de çocuklara ve gençlere öncelikli olarak bu değerlerimizi anlatmak için üç yıldır bu gezileri düzenliyoruz. Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nde Antep Savunmasının anlatıldığı 3D film sunumu ile başlayan gezilerimiz Bey mahallesi, Oyuncak Müzesi ve Atatürk Anı Müzesi ile devam ediyor. Belediyemiz tarafından tahsis edilen otobüslerle çocukları okullarından alıp rehberlerimiz eşliğinde yapılan gezilerimize katılan çocuklar ve öğretmenler bu uygulamadan son derece memnun"dedi.

Kasım ayında başlayan projede, üç haftada gezilere 5.6. ve 7. Sınıflardan toplam 4180 öğrenci katıldı. Önümüzdeki haftalarda devam edecek proje 25 Aralık haftası da sona erecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Kendirli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title