Haberler

Genç Kaşifler"İn İkinci Kafilesi Yola Çıktı

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Genç Kaşifler Treni Projesi"ne katılan ikinci kafiledeki 118 kız öğrenci, Edirne Garı'ndan uğurlandı Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürü Bıçkıcı: "Tarih şuuru sadece tarih kitaplarında okuyarak olacak bir şey değil. Gezip görmek de.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Genç Kaşifler Treni Projesi"ne katılan ikinci kafiledeki 118 kız öğrenci, Edirne Garı'ndan törenle uğurlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürü Mehmet Bıçkıcı, törende, projenin ikinci etabını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Projeye katılan kız öğrencilerin, 13 gün boyunca trenle balkan ülkelerini ziyaret edeceğini aktaran Bıçkıcı, "Öncelikle biz bu projeyle gençlerimizin tarih şuuru kazanmasını sağlayacak bir yol olarak gördüğümüz için bu etkinliği gerçekleştirdik. Tarih şuuru sadece tarih kitaplarında okuyarak olacak bir şey değil gezip görmek de gerekiyor" dedi.

Bıçkıcı, kız öğrencilerin tarih kitaplarından okuduğu ve ataların at koşturduğu toprakları gezip göreceğini belirterek, proje kapsamında gençlerin kaynaşacağını vurguladı.

Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır ise projenin gençlerin sosyalleşmesi açısından önemli bir etkinlik olduğunu söyledi.

Trenin Edirne'den kalkmasından gurur duyduklarını dile getiren Bakır, "Öğrencilerimiz yabancı yere gitmiyorlar. Kendi özlerinden, kendi topraklarından, kültürlerinden, değerlerinden bir şeyler bulacakları yerlere gidiyorlar" diye konuştu.

-"Hayallerimin turu"

Projeye katılan Kastamonu Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencisi Merve Dilan Dağkılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne'den kalkan trenle ilk olarak Bulgaristan üzerinden Yunanistan'a gideceklerini söyledi.

Dağkılıç, Osmanlı'dan kalan eserleri inceleme fırsatı bulacaklarını, bunun kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Bülent Ecevit Üniversitesi Maliye Bölümünden bu yıl mezun olan Zuhal Gül ise balkan turunun "hayallerinin turu" olduğunu dile getirdi. Osmanlı dokusunu görmek ve izlemenin büyük şans olduğunu vurgulayan Gül, kendilerine bu imkanı sağlayanlara teşekkür etti.

Ayşegül Kalaycıoğlu da ailesinin kendisini yolcu etmek için İstanbul'den Edirne'ye geldiğini aktardı. Kendi imkanlarıyla balkan turunu gerçekleştirmenin normalde mümkün olmayacağını ifade eden Kalaycıoğlu, tarihle iç içe bir gezide yer almaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

Genç Kaşifler Treni

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Genç Kaşifler Treni Projesi"ne katılan öğrenciler, Osmanlı coğrafyasında yer alan 9 ülkeye gidecek.

Tarih bilinci ve sorumluluğuyla hareket eden bir nesil yetiştirilmesi için hazırlanan proje katılanların, seyahatler sırasında yapılan etkinliklerle sosyalleşmesi ve düzenlenen yarışmalarla kitap okumaya teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Proje çerçevesinde trenle, Romanya'nın Bükreş, Macaristan'nın Budapeşte, Avusturya'nın Viyana, Hırvatistan'ın Zagreb, Bosna-Hersek'in Saraybosna, Sırbistan'ın Belgrad, Makedonya'nın Üsküp, Kosova'nın Priştine ve Yunanistan'ın Selanik kentleri gezilecek.

Üniversitelerde öğrenimlerini sürdüren ya da mezun olan 19-25 yaşlarındaki kız öğrencileri taşıyan trenin 13 gün sonra yurda dönmesi bekleniyor. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Yunanistan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title