Haberler

Genç'in İlçe Ziyaretleri

Canik Belediyesi tarafından Samsun'un ve bölgenin ticari tarihini anlatan "Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik (Samsun) kitabının tanıtımı amacıyla düzenlenen "Samsun Kültür ve Tarih Buluşmaları" Yakakent ve Alaçam ilçelerinde yapıldı."

Canik Belediyesi tarafından Samsun'un ve bölgenin ticari tarihini anlatan "Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik ( Samsun ) kitabının tanıtımı amacıyla düzenlenen "Samsun Kültür ve Tarih Buluşmaları" Yakakent ve Alaçam ilçelerinde yapıldı.

İlk önce Yakakent'te düzenlenen tanıtım kapsamında Başkan Genç, AK Parti Yakakent İlçe Başkanı Mehmet Gençoğlu'nu ziyaret etti. Başkan Genç'e Yakakent hakkında bilgi veren Başkan Gençoğlu, ilçenin önemli potansiyelleri olduğunu, ancak bu zamana kadar değerlendirilemediğini söyledi. Başkan Genç daha sonra Yakakent Yakakent Kaymakam Vekili Sadettin Doğan'a konuk oldu. Ziyaretten dolayı teşekkür eden Doğan, tarihe verdiği önemden dolayı Başkan Genç'i kutladı. Başkan Genç, ziyaret sonunda Doğan'a Osmanlı kaftanı hediye etti.

Başkan Genç, Belediye Başkanı Burhan Bayrakdar'ın da misafiri oldu. Canik'te çok büyük değişim olduğunu belirten Başkan Bayrakdar, Samsun'un gelişimine bulunduğu katkıdan doladı Başkan Genç'e teşekkür etti. Başkan Genç, Bayrakdar'a da Osmanlı kaftanı hediye etti. Başkan Genç, daha sonra Yakakent esnafını gezdi. Vatandaşların ilgisiyle karşılayan Başkan Genç, ilçe halkıyla sohbet de etti.

İLÇELERİN ULAŞIM SIKINTISI VAR

Samsun Kültür ve Tarih Buluşmaları kapsamında Alaçam ilçesine de geçen Başkan Genç, AK Parti Alaçam İlçe Başkanı Ali Şengül'ü ziyaret etti. Partililerle sohbet eden Genç, Alaçam Kaymakamı Sezgin Üçüncü'yü makamında ziyaret eden Başkan Genç, Alaçam Şoförler Odası Başkanı Kurtbey Bozkurt ile Alaçam Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Aydoğdu'nun konuğu oldu. Bozkurt ilçeler olarak merkez ile ilçeler arasında ulaşım sıkıntısı yaşadıklarını vurgularken, Aydoğdu, Samsun'da yaşanan sıkıntıların ilçeleri de etkilediğine dikkat çekti.

Başkan Genç, Alaçam'da esnaf ve pazar ziyaretlerinde de bulundu. Pazarcılarla ve esnafla sohbet eden Başkan Osman Genç, Samsun'un cazibe merkezi olması halinde ilçelerin de gelişeceğini söyledi. Tanıtım programında konuşan Genç, Yakakent ve Alaçam'ın potansiyeli olan iki önemli ilçe olduğunu belirterek, "Bu iki ilçemizin Samsun limanı ve havaalanı ile ulaşım bağlantılarını iyi yapmalıyız" dedi.

Yakakent'te faaliyet gösteren Sürsan Balık Unu Fabrikası'nın ürettiği ürünleri Samsun limanına en hızlı ve en ucuz şekilde ulaştırması gerektiğini ifade eden Genç, "Yakakent'in en öncelikli konuları turizm ve balıkçılıktır. Çamgölü Tesisleri'nin atıl vaziyette olması kabul edilemez. Yakakent'e mutlaka turistik konaklama tesisleri yapmalıyız. Balıkçılık bu ilçemiz için olmazsa olmaz. Yakakent'i Samsun'un iki mavisi olan liman ve havaalanına mutlaka entegre etmeliyiz" diye konuştu.

ALAÇAM KADERİNE TERK EDİLEMEZ

Alaçam Geyikkoşan Tesisleri'nin sadece ilçe için değil, Samsun için önemli bir turizm değeri olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Alaçam'da, günden güne azalan tütüncülüğü yeniden canlandırmalıyız. Tütün ilçe için önemli bir geçim kaynağı. Ayrıca Bafra Ovası'nın bir kısmına sahip olan Alaçam'da tarım öncelikli konudur. Ancak bunların hiç biri dünyayla bağlantınız olmadan olmaz. Onun için ilçelerimizde ulaşım sorununu bir an önce çözmeliyiz. Yakakent ve Alaçam kaderine terk edilemeyecek kadar iki özel ilçemizdir. Bu ilçelerimizi ulaşım ağlarıyla liman ve havaalanına entegre ettiğimizde, ilçelerimiz dünyaya açılacaktır" şeklinde konuştu.

Samsun'un en önemli meselesinin ulaşım olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Ulaşım olmadan bir şehre ne yaparsanız yapın o şehrin ileriye gitmesi mümkün değil. Eğer dünyayla hızlı, ucuz ve güvenli bağlantı yolları olmazsa sizi yatırımcı da tercih etmez, ihracatınız da istenilen düzeyde artmaz, bütün avantajlara rağmen Anadolu'nun da merkezi olamazsınız. Samsun iki mavisi liman ve hava kargo ulaşımını iyi değerlendirmelidir. Lojistik merkezi olmak istiyorsak Anadolu'ya ve Rusya ve Avrupa'ya açılan kapı konumundaki Samsun'a hızlı yük treni elzem olmuştur" ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Genç Yakakent Samsun Alaçam Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title