Haberler

Genç Girişimciler ATSO'da Toplandı

Güncelleme:

Türkiye Odalar Borsalar Birliği Antalya Genç Girişimciler Kurulu Toplantısı, ATSO Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Kurulu Üyesi Ali Bahar, girişimcilerin sadece para odaklı düşünceye sahip olmamaları gerektiğini bildirdi.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Genç Girişimciler Kurulu Toplantısı, ATSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Bahar, burada yaptığı konuşmada, girişimciliğin Türkiye'yi ileriye taşıyacağını söyledi.

Bahar, Türkiye'nin zengin kaynaklara sahip olmasına rağmen, ticaret, teknoloji ve finansal derinliğinin yeterli düzeyde olmadığını ifade etti. Girişimciliğe adım atacak gençlere tavsiyelerde bulunan Bahar, şunları kaydetti:

"Çalışma hayatında yeni bir sektör düşünüyorsanız mutlaka global olmasına özen göstermelisiniz. Yenilikçiliğe açık olmalısınız. Girişimcinin sadece para odaklı düşünceye sahip olmaması gerekir. Girişimcilik tıpkı sizlerin yaptığı gibi katılımcı, sosyal ve kendini yenileyen bir profil çizmek zorundadır. Ülkemizde girişimci olmak ne kadar zor biliyoruz ancak ülkemiz dışında Antalya'nın özel bir yeri var"

Türkiye'nin kronik bir cari açık problemi olduğunu belirten Bahar, doğaya saygı göstermeden ihracata yön vermenin telafisiz zararlara yol açacağının altını çizdi. Bir kasa domates ile bir diş macununun fiyatının eşit olduğuna işaret eden Bahar, bu dengesizliğin olumsuz sonuçlarından bahsetti.

Girişimci bir orta sınıf oluşturulmasının Türkiye'nin geleceğine yön verebileceğini ve ekonominin canlanması için şart olduğunu ifade eden Bahar, "Doğu Bloku ülkeleri eğitimsizlikten değil, girişimci orta sınıf yokluğundan batmıştır. Japonya ve Almanya gibi ülkeler 20'nci yüzyılın başında oluşturduğu girişimci orta sınıfıyla tüm olumsuzluklara rağmen kısa zamanda ekonomik lider ülke haline gelmişlerdir" diye konuştu.

Toplantının sonunda Aska Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Aslan'a ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Bahar ve TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Emrah Kepez tarafından plaket verildi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Ali Bahar Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title