Haberler

Gemerek İlçe Tarım Müdürlüğü Desteklemeyle İlgili Çiftçiyi Bilgilendirdi

Gemerek İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından destek ödemeleri konusunda çiftçilere bilgiler verildi.

Gemerek İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından destek ödemeleri konusunda çiftçilere bilgiler verildi.

Bilgilendirme metninde; "2013 yılı ürünü yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil fark ödemesi desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerin; 2013 yılına dair ÇKS ( çiftçi kayıt sistemi) kayıtlarını, desteğe tabi ürünlerin son hasat tarihleri dikkate alınarak ilk prim komisyonunca belirlenen tarihten önce yapmaları gerekmektedir. Fark ödemesi desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerin başvuru başlangıç tarihi son başvuru tarihi kütlü pamuk ( yurt içerisinde üretilen sertifikalı tohumları kullananlar), yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola ve aspir,dane mısır, buğday, arpa, çavdar, tiritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek için fatura başlangıç tarihi 01-05-2013 son başvuru tarihi ise 02-05-2014 tür. Bu tarihten sonraki başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir" denildi.

Başvuru esnasında istenilen belgeler ise; başvuru dilekçesi, müstahsil makbuzu veya fatura ve borsa tescil beyannamesi olarak belirtildi. 2013 yılı ürünü fark ödemesi desteği miktarları kilogram başına yağlık ayçiçeği için 24 Kuruş, buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tiritikale için 5 Kuruş, kuru fasulye, mercimek ve nohut için 10 Kuruş olarak belirlendi.

Konuyla ilgili Gemerek İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Aytaç İlhan; "Çiftçilerimizden gerekli duyarlılığı göstererek başvurularını yapmalarını rica ediyoruz" dedi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title