Haberler

Gelirde Kartal'ı Geçemediler

Şampiyonlar Ligi'ne Erken Veda Eden Beşiktaş 8.3 Milyon Euro Kazandı. GS ve FB gelirde Beşiktaş'ın çok altında Kaldı.

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde grup maçları tamamlandı. Ödül ücretlerinde Şampiyonlar Ligi’nin gölgesinde kalan UEFA Avrupa Ligi medya payı dışında lider Fenerbahçe ve Galatasaray’a 3.3 milyon Euro verdi. Şampiyonlar Ligi’ne erken veda eden Beşiktaş medya payı dışında 8.3 milyon Euro kazandı.

BU sezon ismi değişen UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe ve Galatasaray gruptan lider çıkmayı başarsa da kupanın gelirleri Şampiyonlar Ligi’nin çok altında kaldı. Toplam 130 milyon dolar dağıtması beklenen kupada temsilcilerimiz bugüne kadar medya payı dışında yaklaşık 3.3 milyon Euro topladı. Beşiktaş ise kupaya erken veda ederken 4 puanla 8.3 milyon Euro kazandı. Avrupa Ligi’nde mücadele eden Fenerbahçe ve Galatasaray ise grup maçları sonunda performanslarıyla kupanın en çok kazanan kulüpleri arasına girdi. Fenerbahçe bu sıralamada 3’üncü olurken, Galatasaray 6’ncı sırada yer aldı.

130 milyon Euro

Geçen yıl sadece 37.5 milyon Euro dağıtan UEFA Kupası, bu yıl yeni adıyla birlikte gelirlerini artırdı. Ancak bu artışa rağmen UEFA Avrupa Ligi’nin gelirleri Şampiyonlar Ligi’nin gölgesinde kaldı. Yıl sonunda kulüplere 130 milyon doların üzerinde para dağıtması beklenen UEFA Avrupa Ligi’nde temsilcilerimiz grup maçlarını lider tamamlamasına rağmen medya payı dışı geliri 3.3 milyon Euro’da kaldı. Şampiyonlar Ligi grup maçlarında ise bu sezon en çok parayı Fransız temsilcisi Bordeaux kazandı. Takım medya payı haricinde topladığı puanlar, katılım payı ve maç primlerinden kasasına 14.5 milyon Euro koymayı başardı. UEFA Avrupa Ligi’nde ise Salzburg 6 maçı da kazanarak kasasına 1 milyon 800 bin Euro koyarak grup maçlarının en çok kazanan takımı oldu.

80 bin Euro zam

UEFA Avrupa Ligi takımları bu sezon katılım payı olarak 600 bin Euro kazandı. Kulüpler her maç için 50 bin Euro’dan fazla maç primi aldı. Bu rakamlar geçtiğimiz yıl katılım payı için 115 bin Euro maç pirimi için ise 25 bin Euro’ydu. UEFA’nın hem adını hem de ödül sistemini değiştirdiği UEFA Avrupa Ligi’nde galip gelen takımlar da bu sezon 40 bin Euro yerine 120 bin Euro ödül kazandı.

7.1 milyon Euro

Şampiyonlar Ligi grup maçlarında puan alamayan 2 takım da kasasına toplam 14.2 milyon Euro koymayı başardı. İsrail temsilcisi Maccabi Haifa, Şampiyonlar Ligi grup maçlarında gol bile atamadan 7.1 milyon Euro kazandı. Macaristan temsilcisi Debreceni de puan alamadan Avrupa’ya veda etmesine rağmen 7.1 milyon Euro’yu kasasına koydu. Beşiktaş ise Manchester United ve Wolfsburg deplasmanlarından aldığı 4 puanla kasasına 8.3 milyon Euro koymayı başardı.

Ziraat ödül ücretinde UEFA’yla yarışıyor

BU sezon adı Ziraat Türkiye Kupası olarak değişen kupanın ödül miktarı UEFA Avrupa Ligi’ne yaklaştı. Bu kupada gruplara kalan takımlar, galip geldikleri taktirde 100 bin dolar ödül alıyor. Beraberlik durumunda ise 50 bin dolar kazanılıyor. UEFA Avrupa Ligi ise galip gelen takıma 120 bin Euro, beraberliğe de 60 bin Euro veriyor. Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyon olan takım 1.5 milyon dolarlık ödülün de sahibi olacak.

Şampiyonlar’a 169 milyon UEFA’ya 98 milyon Euro zam

GEÇEN yıl Avrupa’nın dev kulüplerine toplam 580 milyon Euro’dan fazla para dağıtan Şampiyonlar Ligi, UEFA’nın yeni ödül sistemiyle bu yıl 750 milyon Euro’dan fazla para dağıtacak. 169 milyon Euro’luk zam yapılan Şampiyonlar Ligi ödülleri kulüplerin kasasını dolduracak. Geçtiğimiz sezon UEFA Kupası adı altında kulüplere 37 milyon Euro’dan fazla para dağıtan UEFA, bu sezon Avrupa Ligi’ndeki takımlara 130 milyon Euro verecek. Toplam zam ise bir önceki yıla göre 98 milyon Euro’yu geçecek. Finalde kupayı kaldıran takım 3 milyon Euro alırken Şampiyonlar Ligi kupasının değeri de 9 milyon Euro olacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Eski Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor, 12. kattan düşerek hayatını kaybetti

Eski Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor, 12. kattan düşerek hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title