Haberler

Gelin Kızlar Şalvardan Vazgeçmiyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Arnavut giysilerinden detaylar - Modaevi sahibi Adem Serbest Gelin kızlar şalvardan vazgeçmiyor- Türkiye'deki Arnavut kökenli vatandaşlar, gelenek ve göreneklerini korumanın yanı sıra kına gecesi, düğün gibi özel günlerinde gelinlerin giydiği kıyafetlere önem veriyor- Arnavut gelinlerin kına gecesi ve düğünlerde giydiği kıyafetlerin fiyatı, 15 bin liraya kadar çıkıyor VEDAT YÜCEBAŞ - Türkiye'de yaşayan ve atalarından miras kalan geleneklerini korumaya çalışan Arnavut kökenli vatandaşlar, gelinlerin düğün kıyafetleri için neredeyse ikinci el otomobil fiyatı kadar harcama yapıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Arnavut giysilerinden detaylar - Modaevi sahibi Adem Serbest Gelin kızlar şalvardan vazgeçmiyor- Türkiye'deki Arnavut kökenli vatandaşlar, gelenek ve göreneklerini korumanın yanı sıra kına gecesi, düğün gibi özel günlerinde gelinlerin giydiği kıyafetlere önem veriyor- Arnavut gelinlerin kına gecesi ve düğünlerde giydiği kıyafetlerin fiyatı, 15 bin liraya kadar çıkıyor VEDAT YÜCEBAŞ - Türkiye'de yaşayan ve atalarından miras kalan geleneklerini korumaya çalışan Arnavut kökenli vatandaşlar, gelinlerin düğün kıyafetleri için neredeyse ikinci el otomobil fiyatı kadar harcama yapıyor. Gelinlerin kına gecesi ve düğün kıyafetlerinin fiyatları, 10-15 bin lirayı buluyor.Bursa'da Balkan ve Arnavut giysileri satılan bir modaevinin sahibi Adem Serbest, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müşterileri için Balkanlar'dan ilgi çekici kıyafetler getirdiklerini söyledi.Özellikle Arnavut göçmenlerin, kına ve düğün öncesi "şalvar gecesi" düzenlediğini belirten Serbest, "Bu gece için aileler gelinlerine özel şalvar yaptırıyor. Şalvar fiyatları 750 liradan başlıyor. 2 bin liraya da şalvar tercih edenler var" dedi.Serbest, gelinlerin ağırlıklı olarak hazır dikilmiş şalvar almayı ya da kiralamayı tercih ettiğini anlattı. Kendi bedenine uygun şalvar diktirenler de olduğunu dile getiren Serbest, "Müşterilerimiz şalvarı özel diktirmeye kalkarsa, seçeceği modele, tercih edeceği kumaş ve diğer malzemelere göre bu fiyat 5 bin lirayı da bulabilir. Tabii bu fiyat, çok özel tasarımlar için" ifadesini kullandı.Arnavut olmayan ancak şalvar giymeyi sevenlerin de zaman zaman iş yerine geldiğini aktaran Serbest, onların ise genellikle kiralamayı tercih ettiğini bildirdi.Kiralama bedelinin 190 liradan başlayıp, model ve donanıma göre artabildiği bilgisini veren Serbest, şöyle konuştu: "Şalvarlarda, özel işlemeli sırma yelek, 'kmişa' diye tabir edilen özel gömlek, alt, kemer ve taç bulunuyor. Şalvar dışında kaftanlara ilgi gösteriliyor. Arnavut gelinler şalvar dışında 6-7 abiye kıyafet de diktiriyor. Bu kıyafetlerin de dikim bedeli oldukça yüksektir. Arnavut kızları özel tasarımlı kıyafetleri sever. Bu çerçevede gelinlerin kına gecesi ve düğünlerinde giydiği şalvar dahil 6-7 kıyafetin fiyatı 10-15 bin lirayı bulabiliyor."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title