Haberler

Gelibolu'Da Türk-Yunan Dostluğu

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi ve Köylerinde Yaşarken, 1922 Yılındaki Mübadele Sonrası Yunanistan'a Göç Eden Yunanlı Mübadiller, Bir Etkinlik İçin Döndükleri Eski Yurtlarında Dosluk Rüzgarları Estirdi.

ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesi ve köylerinde yaşarken, 1922 yılındaki mübadele sonrası Yunanistan'a göç eden Yunanlı mübadiller, bir etkinlik için döndükleri eski yurtlarında dosluk rüzgarları estirdi.

Yunanistan'ın Perea kasabasından gelen Yunanlı mübadiller, İskele Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde müzik korosu ve folklor ekibiyle Gelibolu'lara dostluk gösterisi yaptı. Gösterinin ardından konuşan Gelibolu Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Özacar, ''Yıllarca bir arada yaşadıktan sonra istenmeyen sebeplerden dolayı buralardan ayrılan komşularımızın torunları, çocukları işte yeniden buradalar. Biz geçmişi geçmişte bırakarak, buraya gelen bu dostlarımızı, bu çocuklarımızı hasretle kucaklıyor, hoş geldiniz diyorum. Bizler de geçmişi geçmişte bırakarak, bizden sonraki nesiller ve çocuklarımız için dostluk temellerini sağlamlaştırmalıyız ve bunun amacındayız. Bunun içinde Yunanlı dostlarımızla bu adımı atarak, sağlam temeller oluşturmak istiyoruz' dedi.

Yunanistan'ın Perea Belediye Başkanı Aleksandris Loannis ise, kendilerini dostça karşılayan Gelibolu Belediye Başkanı ve halkına teşekkür ederek, ''Aramızda bir sınır var. Ama, bizce bu sınır yok. Biz atalarımızın ve dedelerimizin bulunduğu bu topraklarda bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Unutmayalım ki bu sokaklarda yıllar önce dedelerimiz ve babalarımız dolaşmakta idi. Ancak, gelişmeye paralel olarak, tabi ki, atalarımızın ve dedelerimizin yaşadıkları evleri bulamamak ve görememek bizleri üzmektedir. Bunları görmek bizleri daha çok mutlu kılacaktı. Burada bulunanların hepsinin dedeleri veya babaları bu sokaklarda, bu köylerde yaşamış olan kişilerin torunları ya da çocuklarıdır. Ben Gelibolu Belediye Başkanı arkadaşıma bir teklifte bulunmak istiyorum. Bir tarih tespit edelim. Bu tarihlerde hem siz, Yunanistan'a gelin, hem de biz Gelibolu'ya gelelim' diye konuştu.

Aleksandris Loannis, Başkan Özacar'a o yıllarda Gelibolu'da yaşamış birinin yaptığı tabloyu hediye etti. Ayrıca, Perea Kasabası Kadınlar Birliği tarafından Başkan Özacar'a ev işi reçeller sunuldu.

Başkan Özacar da konuk belediye başkanına plaket ve Gelibolu'yu simgeleyen yelkenli şilt ve çeşitli hediyeler verdi.

Perea Kasabası korosu ve folklor ekibi gösterileri yapıldı. Folklor gösterileri sırasında her iki belediye başkanı ve vatandaşlar birlikte halay çekti. Bu arada, Yunanistan'dan 1 yaşında Gelibolu'ya gelen Necip Yağcı'ya (95) Yunanlı Mübadiller büyük ilgi gösterdi. Bir süre sohbet ederek, fotoğraf çektirdi.

Yunanlı mübadiller daha sonra atalarının yaşadıkları Fındıklı ve Yeniköy'e giderek gezdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Bakmadan Geçme

RAMS PARK ALİ SAMİ YEN SPOR TESİSLERİ NEREDE, NASIL GİDİLİR? Galatasaray stadına METRO ile nasıl gidilir? GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI! #127942 Galatasaray KUPA TÖRENİ ne zaman, nerede? #9917 GALATASARAY KAÇ PUANLA ŞAMPİYON OLDU? Galatasaray'ı şampiyon yapan puan kaç? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU MU 2024? Galatasaray kaçıncı kez şampiyon oldu? SÜPER LİG'DE HANGİ TAKIM KÜME DÜŞTÜ? #9917 Süper Lig'e veda eden son takım hangisi? GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917
Icardi'den Fenerbahçe'ye olay sözler: Bakalım Kadıköy'de şimdi nasıl kutlama yapıyorlar

Icardi'den Fenerbahçe'ye olay sözler: Bakalım Kadıköy'de şimdi nasıl kutlama yapıyorlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title