Haberler

Geleneksel Sultan Sekisi Toplantısı"

Erzurum Kalkınma Vakfı'nın (ER VAK) her yıl düzenlediği "Geleneksel Sultan Sekisi Toplantısı"nın 7 Haziran'da yapılacağı bildirildi.

Erzurum Kalkınma Vakfı'nın (ER-VAK) her yıl düzenlediği "Geleneksel Sultan Sekisi Toplantısı"nın 7 Haziran'da yapılacağı bildirildi.

ERVAK Başkanı Erdal Güzel, yaptığı yazılı açıklamada, Sultan Sekisi toplantısında, 1918'de Yanık Dere'de Ermeni çeteleri tarafından katledilen 3 bin şehidin anılacağını ve sözde Ermeni yalanlarına karşı Erzurum'da işlenen vahşetlerin gözler önüne serileceğini belirtti.

Toplantının Atatürk Üniversitesi ile ERVAK'ın ortaklaşa düzenleyeceğini ifade eden Güzel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Düzenlenecek toplantıda 'Yanık Dere Şehitleri' torunlarıyla buluşturulacak. Erzurum dışında yaşayan ve dedeleri Ermeni komitacılar tarafından Yanık Dere mevkisinde şehit edilen ailelerin davet edileceği bu toplantıda, 1906 ve 1922 yılları arasında bölgede Ermeniler tarafından vahşice katledilen 551 bin şehit yad edilecek. 2015 yılında Ermeni diasporasının hazırlayacağı her türlü karalama ve iftira kampanyasına karşı farkındalık oluşturmak, tarihi gerçekleri gün yüzüne çıkarmak, kamu oyunu bilgilendirmek ve bilinç oluşturmak düşüncesindeyiz. Yanık Dere şehitliğinde, 7 Haziran da düzenlenecek toplantı kapsamında, Prof.Dr. Ümit Özdağ tarafından Atatürk Üniversitesi Kültür merkezinde ise 'Sözde Ermeni Yalanları' konulu konferans düzenlenecek." - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Atatürk Üniversitesi Erdal Güzel Erzurum Yerel Haberler

title