Haberler

Geleneklerimizle Güçlüyüz

Düzce Erdemliler Derneğinin İçişleri Bakanlığı desteğiyle yürütülen Geleneklerimizle Güçlüyüz Projesi kapsamında gönüllü aile eğitimleri yapıldı.

Düzce Erdemliler Derneğinin İçişleri Bakanlığı desteğiyle yürütülen Geleneklerimizle Güçlüyüz Projesi kapsamında gönüllü aile eğitimleri yapıldı.

İçişleri Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilen Geleneklerimizle Güçlüyüz Projesi kapsamında aile eğitimleri gerçekleştiriliyor. Gönüllüler arasından seçilen 30 ailenin katıldığı eğitimler Çilimli İbrahim Hoşver İlköğretim Kurumu Konferans salonunda başladı. Yapılan eğitimler sonucu Çilimli'deki kültürel çeşitliliğe göre dört temel grup oluşturuldu. Birincisi yerli Türkler -Manavlar (12 muhtarlık, ikincisi Balkan Türkleri-Muhacirler (5 muhtarlık), Üçüncüsü Doğu Karadenizlililer-Giresun, Ordu, Trabzonlular, (5 muhtarlık), Dördüncü Kafkasyalılar, Gürcüler (3 Muhtarlık), Hemşinliler (1muhtarlık), Çerkezler (1 Muhtarlık) olmak üzere 4 uygulama grubu oluşturuldu. Oluşturulan bu gruplar kendi uygulama ve etkinlik takvimlerini oluşturuyor. Usta öğreticilerin rehberliğinde gerçekleştirilecek faaliyetler proje kapsamında Erdemliler Derneği tarafından desteklenecek ve kayıt altına alınacak.

22 Aralık 2015 Mevlit kandili ilk uygulamalı Gelenek etkinliği için tüm gruplar tarafından kendi kültürleri ve gelenekleri doğrultusunda ilk gerçekleştirilecek faaliyet olarak belirlendi. Grupların hatıra fotoğrafı çektirmeleri ve yemek ikramı ile eğitimlerin teorik kısmı sona erdi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İçişleri Bakanlığı Çilimli Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title