Haberler

Geleceğimizi Yazalım Projesi" Kapanış Programı

Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneğinin yürüttüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul gören ’’Geleceğimizi Yazalım Projesi’’ kapanış programı gerçekleştirildi.

Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneğinin yürüttüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul gören "Geleceğimizi Yazalım Projesi" kapanış programı gerçekleştirildi.

Bilecik'te bir restoranda düzenlenen kapanış programına, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın eşi Fatma Yağcı, Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Başkanı Hüsnü Geyik, Bilecik Sevgi Anneleri Derneği Başkanı Mine Geyik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Arslan Yıldız, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Coşkun Bakırtaş, İl Milli Eğitim ARGE Birim Sorumlusu Mustafa Kan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dernek temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Başkanı Hüsnü Geyik, "Haklarınızı bilin ki toplum yaşasın" projesinin hayata geçirildiği ve İçişleri Bakanlığı tarafından olumlu bir şekilde karşılandığını belirtti. Geyik, "Biliyorsunuz ki çağımız teknoloji ve internet çağıdır. Yeni projemizi de bu yönde yapmak gerektiğini düşünüp, 2014 yılı içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığı'na gençlik projeleri programı dahilinde "Geleceğimizi Yazalım" projesini yazdık. Bakanlık tarafından değerlendirilen projemiz kabul edilmiş olup, Eylül ayından itibaren derneğimiz tarafından yürütülmektedir" dedi.

"GENÇLİK VE ÇOCUK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Vali Yardımcısı Mustafa Güney, ülke olarak proje yapmak ve uygulamak anlamında görülen yetersizliğe değinerek, "Gerek vali yardımcılığı görevinin kapsamı içerisinde olmasından dolayı, gerek kişisel düşüncesi noktasında çocuk ve gençlere yönelik yapılan çalışmalara önem veriyorum. Gerek ilimizde gerek ülkemizde proje hazırlama noktasında maalesef eksikliklerimiz var. Sadece Avrupa Birliği'nden değil, diğer bakanlıkların açmış olduğu projelere katılım az olmaktadır. Bizim valilik olarak hedefimiz, açılan bu projelerden ilimizin daha çok yararlanmasını sağlamaktır. Gençlik ve çocuk benim için çok önemli" dedi.

"ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLERİMİZE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALARIN YANINDAYIZ"

Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik ise, Bilecik Belediyesi'nin eğitim ve çocuklara yönelik gerçekleştirilen proje ve çalışmalarda imkanları noktasında elinden gelen çabayı harcadıklarını belirterek, "Sayın valimizin de belirtiği gibi maalesef bizlerin proje hazırlama ve uygulama noktasında eksiklikleri var. Ancak bu anlamda yoğun bir çaba gösteren ve bu eksikliği gidermeye çalışan derneklerimiz ve kurumlarımız var. Biz de Bilecik Belediyesi olarak çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik her türlü faaliyete gücümüz nispetinde katkı vermeye çalışıyoruz. Burada bunları tek tek saymak istemiyorum. Ama bu proje kapsamında bizler Bilecik Belediyesi olarak başta yer temini olmak üzere katkı vermeye çalıştık. Bu yerlerde kurs ve eğitimlerimiz devam edecek" dedi.

" GENÇLİK DEMEK GELECEK DEMEKTİR"

Gençlik demenin gelecek demek olduğunu belirten Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Coşkun Bakırtaş ise "Çocuklara ve gençlere yapılan yatırımlar çok önemli. Çocuklara ve gençlere yönelik yapılan bütün çalışmaları önemsiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu anlamdaki bütün çalışma ve projelere koşar adımlarla dahiliz" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Mustafa Güney ve Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, "Web Tasarımı" yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül ve sertifikalarını taktim etti. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Mustafa Güney Selim Yağcı Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title