Haberler

Gedizli Beyza Nur Karaca Matematik Yarışması'nda Bronz Madalya Kazandı

Gediz'in Altınkent Ortaokulu öğrencisi Beyza Nur Karaca, Kütahya Özel Konuralp Fen ve Anadolu Lisesi'nin düzenlediği 6.KOMATYA (Konuralp Matematik Yarışması) Matematik Yarışmasında bronz madalya kazandı.

Gediz'in Altınkent Ortaokulu öğrencisi Beyza Nur Karaca, Kütahya Özel Konuralp Fen ve Anadolu Lisesi'nin düzenlediği 6. KOMATYA (Konuralp Matematik Yarışması) Matematik Yarışmasında bronz madalya kazandı.

Kütahya'da Konuralp Eğitim Kurumları Binasında yapılan 6. KOMATYA Matematik Yarışması, Bursa, Eskişehir, Bilecik, Balıkesir, Manisa, Uşak ve Afyon ortaokulları öğrencileri arasında düzenlendi.

8.sınıf öğrencilerine tek oturumda 50 test sorusunun sorulduğu 120 dakika süreli yarışmada dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Kütahya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhsin Kaymak ve eğitim camiasının katıldığı törende, yarışmada dereceye girerek altın madalya kazanan öğrencilere çeyrek altın ve başarı belgesi verildi.

İlk üç öğrenciye ayrıca 4 yıllık eğitim bursu ve başarı belgesi verilirken, gümüş madalya alan öğrencilere mp4 player, bronz madalya alan öğrencilere ise 8gb USB flash disk hediye edildi.

Bu yarışmada bronz madalya kazanan Altınkent Ortaokulu Öğrencisi Beyza Nur Karaca, yarışmaya katılan devlet okulları arasında Gediz'in gururu oldu.

Törende bir konuşma yapan Okul Müdürü, yapılan matematik yarışmasında sorulan soruların hazırlık sınavı niteliğinde olmayıp, soruların matematik becerilerini ölçmek amacıyla yapıldığını, yarışmaya katılan öğrencilerin okullarında başarılı öğrenciler arasından seçildiğini ve yarışmaya katılan bu öğrencilerin büyük bir medeni cesaret gösterdiklerini belirterek, yarışmaya katılan tüm okulların idarecilerini, öğretmenlerini, öğrencileri ve velilerini teşekkür etti. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altınkent Kütahya Gediz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title