Haberler

Gediz'de Sebze ve Meyveciliği Geliştirme İstişare Toplantısı Yapıldı

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Sebze ve Meyveciliği Geliştirme İstişare Toplantısı düzenlendi.

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Sebze ve Meyveciliği Geliştirme İstişare Toplantısı düzenlendi.

Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu Başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonunda yapılan istişare toplantısına, Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü

Seyfettin Baydar, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Cihan Ulusoy, Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Aslan, Altınkent, Üzümlü, Gümele, Fırdan ve Yenikent Belde Belediye Başkanları, Dörtdeğirmen, Abide, Aksaklar, Dedeköy, Gölcük ve Gümüşlü Köyleri Muhtarları katıldı.

Sözleşmeli Tarım konularının ele alındığı sebze ve meyveciliğin geliştirilmesine yönelik toplantıda, Gediz Havzasında önceden belirlenen alanlardaki sebze ve meyve yetiştiriciliğine ilave olarak tespiti yapılan sulanabilir alanların üzerinde duruldu.

Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ilçede önemli geçim kaynağı olan

sebze ve meyve yetiştiriciliğinin sulanabilir alanlarda artırılarak modern tarımcılığa uygun hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Gediz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Cihan Ulusoy da, ilçedeki 15 yerleşim yerindeki sulu arazilerin varlığı, sebze-meyve-tarla ziraatı yapılan tarım alanları ile sebze-meyve yetiştirilebilecek potansiyel alanların mevkileri, miktarları ve parsel sayılarının tespitinin yapıldığını belirtti.

Elde edilen tespit çalışmaları doğrultusunda 2012 yılı ve devam eden yıllarda ulaşılması amaçlanan üretim hedef ve stratejilerinin değerlendirildiğini kaydeden İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Cihan Ulusoy, "Toplantıda sözleşmeli tarımın önemi ve bölgemizde karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi alışverişi yaptık. Sözleşmeli tarım yapılan Gümele ve Üzümlü Beldesinde karşılaşılan diğer sorunlar tartışıldı ve bu sorunların çözümleri konusunda fikir alışverişi yapıldı. Önümüzdeki günlerde firmalarla görüşülüp tekrar toplantı yapılması kararlaştırılmıştır" dedi.

20.01.2012 13: 10 TSİ

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title