Haberler

Gediz'de Özgecan Katliamı Protesto Edildi

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Türkiye’yi sarsan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan katliamı öğrenciler ve ilçe halkı tarafından protesto edildi.

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Türkiye'yi sarsan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan katliamı öğrenciler ve ilçe halkı tarafından protesto edildi.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören 200'e yakın öğrenci ve onlara destek veren vatandaşlar, Mersin'in Tarsus ilçesinde feci şekilde öldürülen Özgecan Aslan için Cumhuriyet Caddesinde yürüyerek protesto mitingi yaptılar.

Ellerindeki pankartlarla Gediz Belediyesi önüne gelen öğrenciler, başta Özgecan Aslan olmak üzere tüm kadınlara karşı işlenen şiddet olayları ve katliamları protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması yaptılar.

Yapılan açıklamada şöyle denildi: "Mersin Tarsus ilçesinde bir süredir kayıp olan üniversite öğrencisi genç arkadaşımız Özgecan Aslan'ın cesedi maalesef Çamalan mevkiinde yakılmış olarak bulunmuştur.Nasıl bir Dünya'da yaşıyoruz. Eskiden şehrin bir ucundan diğer ucuna güvenle giden bayanlar şimdi okuldan evine gidemez oldu. Anneler evde evlatlarını huzursuz beklemekte. Herkesin yüreğinde bir sızı. Acının ve vahşetin adı dün Amerika'da vahşice öldürülen 3 tane Müslüman gencimizken, bugün ülkemizde yine vahşice öldürülen Özgecan kardeşimiz olmuştur. Gediz'in gençleri olarak sadece bilinen değil, sadece ülkemizde olan cinayetler değil, tüm dünyadaki vahşetin son bulmasını istiyoruz. Anne ve babaların çocuklarının, ciğerparelerinin vahşice katledilmesini istemiyoruz. Onun içindir ki bu vesileyle toplandık. Halkın söz konusu evlatları olduğunda sadece ateş düştüğü yeri değil evladı olan ve vicdan sahibi olan tüm yürekleri yaktığını gördük. Buradan tüm arkadaşlarımızdan ricamız şu vahşetin olduğu ülkemizde birlik ve beraberlik tohumlarını birbirimiz arasında yeşertelim ve manevi duygularımızı yaşayalım.Bilmeyenlere de anlatalım. Bu vahşi olay dün Mersin'ken bugün adresi Gediz olmasın. Hiçbir anne ve babanın evlatlarının suçu Müslüman olmak yada minibüse binmek olamaz ve bunu yapanlar, bu vahşeti uygulayanlar ne adalet önünde cezasız kalacak nede ilahi adalet huzurunda cezasız kalacaklardır. Bu vahşice işlenen cinayet kurbanları ise vicdanlı yüreklere kazınmış ve asla unutulmayacak bireyler olmuşlardır. Onları unutmadık, unutmayacağız. Bu olayları bir daha yaşamamak için elimizden geleni yapacağız.Özgecan Aslan kardeşimize ve tüm vahşet ve nefret kurbanı olan tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet, başta ailesi ve sevenleri olmak üzere aziz milletimize başsağlığı dileriz."

Grup, yapılan açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Kütahya Mersin Gediz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title