Haberler

Gazzeli Yetimlere Türklerden Destek

Güncelleme:

Cansuyu Derneği'nin Gazze'de açtığı anaokulu, İsrail saldırılarının Filistinli çocuklarda yol açtığı olumsuz etkileri unutturuyor.

Cansuyu Derneği'nin Gazze'de açtığı anaokulu, İsrail saldırılarının Filistinli çocuklarda yol açtığı olumsuz etkileri unutturuyor.

Cansuyu Derneği'nin, Gazze'deki İslam Derneği işbirliğiyle eğitim öğretim yılının başında açtığı anaokulunda fakir ve yetim 200 çocuk eğitim görüyor. Çocukların arkadaş edindikleri ve türlü oyunlarla güzel vakit geçirdikleri anaokulunda, savaşın kötü etkileri yok edilerek çocukların el beceri ve kabiliyetleri geliştiriliyor. Okulun bahçesinde açılan müzikle dans eden çocukların ritm duyguları arttırılarak beraber hareket etme özelliği kazandırılıyor.

"KIZIM BURADA ÇOK MUTLU"

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda babasını kaybeden 6 yaşındaki Rim Mansur'un annesi, kızının yetim kaldığından bu yana pek az duyduğu gülme sesinin anaokulunda arttığını söyledi.

Babası öldüğünden bu yana kızının psikolojik problemlerden şikayetçi olduğunu, zor ekonomik şartlar nedeniyle onu anaokuluna yazdıramadığını ve psikolojik destek de alamadıklarını kaydeden anne Mansur, "Rim şu an çok mutlu. Burada eğitim çok iyi. Her şey ücretsiz. Kızımdaki olumlu gelişmeleri gördükçe memnun oluyorum" dedi.

"EZBERE DAYALI BİR YÖNTEM DEĞL"

Okul Müdürü Tağrid es-Saka, uyguladıkları etkinliklerle çocuğa özgüven aşılamayı hedeflediklerini kaydetti. "Modern sisteme dayalı bir eğitim anlayışı güdüyoruz. Ezbere dayalı bir yöntem takip etmiyoruz" diye konuşan Saka, her türlü mali ödemeyi Cansuyu Derneği'nin yaptığını söyledi.

İslam Derneği'nin Başkanı Ramazan en-Nauk ise 3 bin yetime maddi, sosyal ve psikolojik destek sağladıklarını söyledi. Okula kaydolan çocukların yarısının İsrail saldırılarında anne babalarını kaybeden çocuklar olduğunu belirten Nauk, verilen eğitimle çocuklarda psikolojik deşarj sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Filistin Sosyal İşler Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye, 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren saldırıları sonucu 2 bin çocuğun yetim kaldığını açıklamıştı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İsrail Gazze Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title