Haberler

Gazze'de "Parmaklıklar Arkasında Nikah"

Gazzeli Rim Ebu Vehdan, İsrail makamları tarafından 3 kez müebbet ve 30 yıl hapse mahkum edilen nişanlısıyla 27 Temmuz'da dünya evine girmeye hazırlanıyor.

Gazzeli Rim Ebu Vehdan, İsrail makamları tarafından 3 kez müebbet ve 30 yıl hapse mahkum edilen nişanlısıyla 27 Temmuz'da dünya evine girmeye hazırlanıyor.

AA muhabirine konuşan Rim (18), 2002 yılında "İsrail karşıtı operasyonlar planlama" suçlamasıyla hüküm giyen ve Nafha Hapishanesi'ne nakledilen amcasının oğlu Mahmud Ebu Vehdan'a beyaz gelinlik giyerek umut ışığı olmayı hedeflediğini söyledi. Kendisini ilk istemeye geldiklerinde hiç tereddüt etmeden kabul ettiğini belirten Rim, "Mahmud'la nişanlanmış olmanın gururunu yaşıyorum. Vatan uğruna hayatını feda eden bir tutuklu için yapılabilecek en basit şey onu mutlu etmektir" dedi.

Mahmud'la nişanlanmasını "maceraya atılmak" olarak nitelendiren ancak bunun "İsrail'in gücünü kıracak bir adım" olduğunu söyleyen Rim, amcasının oğlunu en son gördüğünde 5 yaşında olduğunu, daha sonra fotoğraflar aracılığıyla birbirlerini gördüklerini kaydetti.

İsrail'in 27 Temmuz'da tutukluların ziyaret edilmesi için izin vereceğini söyleyen Rim, o gün önce Mahmud'un Nablus'ta yaşayan annesini ziyaret edeceğini ve nikahın kıyılmasından sonra beyaz gelinlik giyip hapishanedeki eşini ziyaret edeceğini dile getirdi.

"Serbest bırakılıncaya kadar onu beklemeye hazırım"

"Mahmud'un hapishaneden çıkacağı güne kadar onu beklemeye hazırım" diyen Rim, Filistin direniş gruplarına yeni bir esir takası anlaşması yapılması için çağrıda da bulundu.

Rim'in babası Iyd ise İsrail hapishanesindeki Mahmud'u mutlu edebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, damadının en kısa sürede serbest kalacağına inandıklarını söyledi.

Mahmud'un annesi Nusra ise "Oğlumun çektiği sıkıntıları unutması ve uğruna yaşayacağı bir umudu olmasını istiyordum. Nişanlanması benim için de umut oldu. Hapisten çıktığında oturabilmesi için ona bir ev satın aldım ve içini döşedim" diye konuştu. Hastalığı sebebiyle oğlunu yaklaşık 4 aydır göremediğini ancak gelecek hafta ziyaretine gideceğini ifade eden Nusra, "Yanımda nişan yüzüğünü götüreceğim. Üzerine ikisinin ismini yazacağım. Belki biraz olsun üzüntüsünün hafiflemesine yardımcı olurum" ifadesini kullandı.

Filistin İstatistik Birimi'nin verilerine göre, İsrail'deki hapishanelerde 7 bin Filistinli tutuklu ve mahkum bulunuyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Filistin İsrail Gazze Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title