Haberler

Gaziler Günü

Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Çakacak, mesajında, milli ve manevi değerlerine bağlılığını güçlü bir şekilde geçmişten günümüze kadar taşıyan Türk milletinin, vatanı, bayrağı ve kutsal saydığı değerleri uğruna, en zor şartlar altında dahi yılmadan mücadele vererek tarih boyunca hür ve bağımsız yaşadığını belirtti.

Bugün, şehitler ve gaziler sayesinde hür bir millet olarak varlığımızı sürdürdüğümüzü ifade eden Çakacak, şunları kaydetti:

"Bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içinde geleceğe güvenle bakıyoruz. Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin gösterdikleri bu cesaret ve fedakarlık onları, milletimizin gönlünde ilelebet minnet ve şükranla yaşatmaktadır. Bu minnet ve şükran duyguları içinde, bugün de aynı azim ve kararlılıkla milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını ortaya koyan güvenlik güçlerimizi bu uğurda şehitlik ve gazilik mertebesine erişmiş kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz. Tarihimize yön veren bütün kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve şükranla yad ediyor, bütün gazilerimizin Gaziler Günü'nü kutluyorum."

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz'da Gaziler Günü'nü kutladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da tarih boyunca hürriyet ve bağımsızlığına gölge düşürmeyen milletimizin, bu uğurda en zorlu mücadeleyi göze alarak, gerektiğinde canını feda etmekten geri kalmadığını belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İstiklal Savaşı'nda gösterdiği gayretler ve cephedeki üstün başarıları sonucunda, TBMM'de 19 Eylül 1921'de "Mareşal ve Gazilik" unvanıyla onurlandırıldığını anımsatan Kocamaz, şunları kaydetti:

"Şehitlik ve gazilik, tarih boyunca Türk milleti için manevi bir güç kaynağı olmuştur. Onların gösterdiği fedakarlıklar sayesinde huzur içinde yaşıyor, geleceğe güvenle bakabiliyoruz. Ülkenin bağımsızlığı, vatanın bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğin korunması için göstermiş oldukları kahramanlıkları hafızalarımızdan hiçbir zaman silemeyiz. Vatanımızın bağımsızlığını ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü borçlu olduğumuz şehitlerimiz ve gazilerimizi bir gün değil, her gün hatırlamak, onların aziz hatıralarına saygı göstermek, gelecek kuşaklara anlatmak bizlerin asli vazifesi olmalıdır. Bu anlamlı günde başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve hayatını kaybetmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta bulunan tüm gazilerimize de saygı ve şükranlarımı sunuyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Burhanettin Kocamaz Özdemir Çakacak Mersin Eylül Yerel Haberler

title