Haberler

Gaziemir'de Geleneksel Eğlence

İzmir’in Gaziemir ilçesinde düzenlenen geleneksel Ramazan eğlencelerini seyreden vatandaşlar, canlı meddah, Karagöz ve Hacivat, kanto gibi gösterilerle keyifli bir Ramazan ayı geçiriyor.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde düzenlenen geleneksel Ramazan eğlencelerini seyreden vatandaşlar, canlı meddah, Karagöz ve Hacivat, kanto gibi gösterilerle keyifli bir Ramazan ayı geçiriyor.

Ramazan ayının gelmesiyle 'bereketli Ramazan akşamları' adı altında her yıl iftar yemekleri düzenleyen Gaziemir Belediyesi, geleneksel Ramazan eğlenceleriyle de vatandaşların Ramazan ayını keyifle geçirmesini sağlıyor. Kentin 19 farklı noktasında iftar yemekleri düzenleyen belediye, meddah, Karagöz ve Hacivat, kanto, sihirbaz, orta oyunu gibi gösterilerle vatandaşlara eski Ramazan ruhunu yaşatıyor. Etkinliklere, büyüklerin yanı sıra çocuklar da yoğun ilgi gösteriyor. Özelikle Hacivat ile Karagöz'ün çekişmeleriyle kahkahaya boğulan çocuklar, orta oyunu ile geçmişin tozlu sayfalarına yolculuk ederek, sihirbazlık gösterilerini ise hayranlıkla seyrediyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziemir Belediyesi İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title