Haberler

Gazianteplilere Ramazan ve Çocuk Anlatıldı

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından "Ramazan Söyleşileri" kapsamında "Ramazan ve Çocuk" söyleşisi düzenlendi.

Eğitimci-yazar Fatma Kotan tarafından Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Ramazanlıkta ailelerin çocuklar üzerindeki etkisini anlatan Kotan, çocukların ibadetler noktasında yol alabilmeleri için namaz ve orucun önemine dikkat çekti.

Ramazanlığın çocuklar üzerindeki etkisini küçük bir temsil oyunuyla gösteren Kotan, şunları söyledi:

"Çocuk ramazanlıkta mutlaka şunu görmeli; Evet benim ailem annem, babam şöyle bir dünyanın meşgalesine kendisini çok ciddi bir şekilde kaptırmıştı, bir telaşeydi gidiyor, fakat ramazan ayında annemle babama birşeyler oldu, sakinleştiler, duruldular, yumuşadılar. Öyleyse demek ki ramazanın böyle bir güzelliği, böyle bir özelliği vardı, diye anlar çocuk."

Peygamber efendimizin "Çocukları 7 yaşına geldiği zaman onları ibadetlere alıştırın" hadisini hatırlatan Kotan, ailelere çocukların ibadetleri yapma isteğini geri çevirmemelerini, aksi takdirde bunun onları olumsuz etkileyeceğini ve çocukların ibadet yaşını uzatacağını vurguladı.

Annelere ibadetler noktasında çocuklara alıştırma yapmalarını tavsiye eden Kotan, "Eğer çocuğunuzun düşlerine engel olursanız, onun kişiliğinin gelişmesine engel olursun" dedi.
Kotan, ramazanın çocuklara zamanı iyi kullanma alışkanlığını da kazandıracağının sözlerini ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fatma Kotan Şehitkamil Güncel Haberler

title