Haberler

Gaziantepli Engelli Sporcular Gururlandırdı

Malezya'da düzenlenen 37. World Armwrestling Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası'nda derece alan engelli sporcular başarılarıyla gururlandırdı.

Malezya'da düzenlenen 37. World Armwrestling Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası'nda derece alan engelli sporcular başarılarıyla gururlandırdı.

Gaziantep Bedensel Engelliler Spor Kulübü'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Hasan Özaygut, gurbette yaşayan Antepli olarak bu başarının kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.

Geçmişe oranla son yıllarda bedensel engelliler için ciddi işler yapıldığını dile getiren Özaygut, "Biz de Türkiye genelinde 36 derneği olan federasyon olarak her zaman bedensel engellilerin yanındayız" dedi.

Gaziantep AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan da 3 Gaziantepli sporcunun Malezya'dan dünya şampiyonu ve derecelerle döndüğünü anımsatarak, "Onların bu başarılarının herkese örnek olması gerektiğe inanıyorum" diye konuştu.

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu As Başkanı Abdulkadir Gözegir, engellilerin sporda inanılmaz başarılar elde ettiğini kaydederek, ödüllendirme konusunda iyileştirmeye yönelik çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Gaziantep Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Orhan ise devletin verdiği imkanlar ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle engelin kendileri için bir eksiklik olmadığını ifade ederek, "Bu yarışmadan derece alan engelli arkadaşlarımız bunu çok güzel gösterdiler. Türkiye'nin ve Gaziantep'in gururu oldular" dedi.

Sağ ve sol bilekte altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olan Ahmet Bozdemir, şampiyon olarak Türkiye'yi gururla temsil ettiklerini vurgulayarak, "Başarımız kişisel değil, toplumsal bir başarıdır. Engelin hiç bir şeye engel olmadığını göstermek açısından çok güzel bir yarışma oldu" ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi'nin de katıldığı programda Gaziantep Ampute Futbol Takımı sporcuları da tanıtıldı.

Malezya'da 26 Eylül- 4 Ekim tarihlerinde düzenlenen 37. World Armwrestling Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası'nda Ahmet Bozdemir sağ ve sol bilekte altın madalya kazanarak dünya şampiyonu, Mustafa Dinleyici sağ bilekte altın madalya alarak dünya şampiyonu, Yasin Urhun ise sağ bilekte gümüş, sol bilekte bronz madalya alarak dünya 2'nci ve 3'üncüsü olmuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Malezya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title