Haberler

Gaziantep'ten Kısa Kısa

Şehitkamil ilçesinde Sakal-ı Şerif vatandaşların ziyaretine açılacak.

Şehitkamil ilçesinde Sakal-ı Şerif vatandaşların ziyaretine açılacak.

Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 15-19 Nisan'da çeşitli mahallelerde Sakal-ı Şerif ziyarete açılacak.

Vatandaşlar, Sakal-ı Şerif'i 15 Nisan'da 29 Ekim Mahallesi'nde Ada Düğün Salonu arkasındaki parkta, 16 Nisan Salı Seyrantepe Parkı, 17 Nisan Çarşamba Eşref Bitlis Parkı'nda görebilecek.

Sakal-ı Şerif, 18 Nisan Perşembe günü yatsı namazı öncesi gerçekleştirilecek mevlit programının ardından son olarak 19 Nisan Cuma günü Gazikent Uzay Çatılı Pazar yerinde vatandaşların ziyaretine sunulacak.

-Araban'da öğrenciler ekmek israfı anlatıldı

Araban'da öğrenciler ekmek israfı hakkında bilgilendirildi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Araban Ajans Müdürü Fahri Şavlı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş, Araban Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin erkek öğrenci pansiyonunda kalan öğrencilere ekmek israfını anlattı.

Şavlı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde 17 Ocak'ta başlatılan

"Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası"nın ilçede çeşitli etkinliklerle yürütüldüğünü söyledi.

İlçede vatandaşları bilinçlendirme çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Şavlı, şunları söyledi:

"Ülkemizde yılda 1,5 milyar lira değerinde ekmek israf edildiği tespit edilmiştir. Bu parayla 500 okul veya 80 hastane inşa edilebilir, 500 kilometre bölünmüş yol, binlerce konut yapılabilir. Ekmeğimizi ve emeğimizi korumak ve israfı önlemek için ekmeğimizi ahşap ekmek dolabında, poşetli halde buzdolabında veya sofra bezinin içinde saklayalım. Tüketebileceğimiz kadar ekmek alalım."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Gündeş de ülkede üretilen ekmeğin önemli bir kısmının gıda olarak tüketilmeyip çöpe atıldığını veya hayvan yemi olarak kullanıldığını söyledi.

-Nizip'te köy muhtarlarıyla istişare toplantısı

Nizip ilçesinde köy muhtarlarıyla istişare toplantısı yapıldı.

Kaymakam Yaşar Karadeniz, Nizip Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Büyükşehir Yasası ile ilgili bilgi verdi.

AK Parti Milletvekili Mehmet Sarı ise bu tür toplantıların çok önemli olduğunu ifade ederek, muhtarlardan gelen taleplerin yerine getirilmesi için gayret göstereceklerini söyledi.

Milletvekili Mehmet Erdoğan da AK Parti iktidarı döneminde Nizip'e çok güzel hizmetlerin yapıldığını anlattı.

Milletvekili Derya Bakbak ise bu toplantıların ilçeye yapılacak olan hizmetler açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Milletvekili Ali Şahin de 2013 yılının yine köyler ve il için güzel bir yıl olacağını belirtti.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer konuşmasında, 10 yıllık iktidarlarının ülke ve kent için hayırlı olduğunu ifade etti.

Toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan, resmi kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Şehitkamil Gaziantep Ak Parti 29 Ekim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
title