Haberler

Gaziantep'ten Kısa Kısa

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, lideri, "koordine eden, bilgiyi paylaşan ve paylaştıran, en az 10-15 yıl sonrasını görerek kadroları yetiştiren ve geleceği planlayıp karar alan" kişi olarak tanımladı.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, lideri, "koordine eden, bilgiyi paylaşan ve paylaştıran, en az 10-15 yıl sonrasını görerek kadroları yetiştiren ve geleceği planlayıp karar alan" kişi olarak tanımladı.

SANKO Holding'ten yapılan açıklamaya göre, Konukoğlu, EDWORKS'un, İstabul'da düzenlediği 10. Liderlik Zirvesi'ne katıldı.

Korn/Ferry International Türkiye Bölge Sorumlusu Şerif Kaynar'ın yönettiği

"İş Dünyasında Yeni Liderlik Vizyonu ve Geleceğin Liderleri" konulu oturumda konuşan Konukoğlu, deneyimlerini anlattı.

İş hayatında sürekli değişen dinamiklere ayak uydurmanın ve değişimi yönetmenin her lider için önemli olduğunu ifade eden Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Liderleri ve kahramanları ihtiyaçlar, sıkıntılar ve yoksunlukların çıkarır. Lider kin tutmaz, sevgi ve hoşgörü ortamı yaratır, bilgisini saklamaz, aksine paylaşır, etkin kullanımı için koordine eder, liderlik yaptığı kesimin gün olur önünde yol açar, hedef gösterir, gün olur aynı kesimle kol kola, yan yana yol alır, gün olur arkalarından iş yapışlarını denetler.

Lider, koordine eden, bilgiyi paylaşan ve paylaştıran, en az 10-15 yıl sonrasını görerek kadroları yetiştiren ve geleceği planlayıp karar alan kişidir. Lider kin tutmaz, düne takılıp kalmaz, dinler ve karar verir. Eskiden çalışma hayatında disiplin esas unsurdu, şimdi bilgiye erişebilir olmak. Şimdiki liderlikte otoriter değil, yöneten olduğu kadar yönlendiren, bilgi paylaşımını koordine eden ve bilgiye erişendir."

-Otomobilini ters yöne park edene ceza kesilecek-

Gaziantep'te araçlarını ters yöne park eden sürücülere para cezası kesileceği bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlileri denetimler sırasında, park yasağı bulunmayan yerlerde araçlarını ters yöne park eden sürücüyü önce uyaracak, aynı durumun tekrarlanması durumunda cezai işlem uygulayacak.

Bu arada, ters yöne ikinci kez park edilen otomobilin çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırılacağı belirtildi.

-"Türkiye'nin en büyük parkını yapıyoruz"-

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bir milyon 700 bin metrekare büyüklüğündeki Türkiye'nin en büyük parkını yaptıklarını bildirdi.

Yeşilvadi Projesi alanında incelemelerde bulunan Tahmazoğlu, 35 bin konutun yapılacağı ve 150 bin kişinin yaşayacağı proje ile Gaziantep'in çehresinin değişeceğini ifade etti.

Projede konut, park ve yol çalışmasının birlikte yürütüldüğünü belirten Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin en büyük parkı olacak Yeşilvadi Parkının inşası devam ediyor. Toplamda bir milyon 700 bin metrekare yeşil alana sahip olacak vadi kentimizin ve ülkemizin en güzel vadisi olacaktır. İçerisinde yürüyüş alanları, göletler, spor alanları, piknik alanları, gençler için adrenalin parkları, çocuklar için çeşitli masal parkları ve birçok çocuk oyun alanları olacak. Parkta ayrıca 86 bin 500 metrekare büyüklüğünde biyolojik göletler olacak. Parkımızın 300 bin metrekarelik ilk etabını temmuz ayı içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz."

-23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına doğru-

Şehitkamil Belediye Başkanlığınca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Spor Şenlikleri çerçevesinde organize edilen futbol turnuvası 500'e aşkın sporcunun katılımı ile Gazikent Stadı'nda başladı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, turnuvanın açılış töreninde, sporun her şeyden önce dostluk, kardeşlik bağlarını kuvvetlendiren önemli bir unsur olduğunu belirtti.

Spor şenlikleri çerçevesinde düzenlenen müsabakalara katılmanın, kazanmak ve kaybetmeden daha önemli olduğunu vurgulayan Fadıloğlu, "Önemli olan sosyal bir etkinliğe katılmak ve bu etkinlikten mutlu bir şekilde ayrılmaktır" ifadelerini kullandı.

Şehitkamil Belediyesi 23 Nisan Futbol Turnuvası, Fadıloğlu'nun vuruşu ile başladı.

- Nizip'te "Çarşamba Konferansları"-

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Nizip Eğitim Fakültesince "Çarşamba Konferansları" kapsamında "Güvenli ve Huzurlu Yaşam" konulu konferans düzenlendi.

Nizip İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, konferansta, Avrupa Birliğine (AB) uyum çerçevesinde yapılan düzenlemelerle toplumun polise bakış açısının değiştiğini belirtti.

İnsanların temel hak ve hürriyetlerine polislerin özen gösterdiğini ve bunun daha da iyi olacağını ifade eden Kantar, Toplum Destekli Polisliğin vatandaşla polis arasındaki ilişkiyi kuvvetlendirmek için kurulduğunu, polisin huzuru, güveni sağlamak ve halka hizmet etmek için çalıştığını kaydetti.

Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan de polisin emniyet ve huzurun sigortası olduğunu belirterek, "Türk polisi izler not eder ve adalete teslim eder. Devletin şefkatli eli, sıcak yüzüdür" ifadelerini kullandı.

Konferansa Nizip Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ, İlçe Müftüsü Dr. Mustafa Genç, Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Mehmet Özyurt, Nizip Ticaret Borsası (NTB) Genel Sekreteri Kadir Gözegir ile ilgili kurum müdürleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Abdulkadir Konukoğlu Türkiye Nizip Yerel Haberler

title