Haberler

Gaziantep'te Vekaleten Kurban Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Vekaleten kurban hizmetleri bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Vekaleten kurban hizmetleri  bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gaziantep İl Müftülüğü hizmet binasında Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan program Diyanet Vakfının tanıtım filminin ardından açılış konuşması yapan İl Müftüsü Ahmet Çelik, Diyanet Vakfıyla beraber her yıl hizmet çıtasını daha yükselterek topluma yararlı hizmetler sunmanın çabası içinde olduklarını belirtti.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, yaklaşık 40 yıl önce temeli atılan iyilik fidanı "Diyanet Vakfının" kökünün Ankara dallarının da bütün Anadolu coğrafyası olduğunu, yapılarıyla, dualarıyla, iyilik hareketiyle bütün dünya coğrafyasına da yayıldığını söyledi.

Ülkede değil bütün dünyada yurt dışına yapılan insani yardımlarda 82 milyon TL ile dünya birincisi olduklarını ifade eden Bilgin, Türkiye'nin  bir dünya devleti olduğunu belirterek, Afrika da yaşadığı bir hatırayı söyle dile getirdi:

"Afrika'da rastladığım bir hint imam bana, her sene aldığı kurbanlık etlerinin bir kısmını kurutarak toz haline getirip onları da bebeklerin mamasına kattıklarını, bir daha ki kurban bayramında biz gelene kadar idare ettiklerini anlattı. Kurban eti deyip geçmeyin. Biz topladığımız bütün kurbanları kayıt altına alıp kesiyoruz. Bu konuda bütün meslektaşlarıma güveniyorum.İnanın emanete  bizden daha çok riayet eden yok."

Kurbanlıkları kaidelere uygun seçtiklerini, kesilen kurbanları da mutlaka fakir ve muhtaç ailelere dağıtıklarını vurgulayan Bilgin, "Bugün Türkiye'de 625 liraya kurban kesemezsiniz, biz aylar öncesinden bağlantı kurup toplu aldığımız için ucuza kesiyoruz. Bazıları daha ucuza kesiyormuş. Afrika'da ucuza kesersin ama biz vekaletle aldığımız kurbanları öz kaynaklarımızdan temin ederek kesiyoruz. Vekalet sahipleri bize güvensin. Veballerinin boynumuzda olduğunu biliyoruz bu işi en hassas şekilde sürdürüyoruz" diye konuştu.

Program Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin'in kurban sunumuyla sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Çelik Gaziantep Türkiye Afrika Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title