Haberler

Gaziantep'te Su Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Gaziantep'te, '22 Mart Dünya Su Günü' düzenlenen törenle kutlandı.

Gaziantep'te, '22 Mart Dünya Su Günü' düzenlenen törenle kutlandı. Su konulu kısa film, dans ve tiyatro gösterisi yapılan törende; 'Gelişen Kentlerde Su Kullanımı ve Tasarruf Bilinci' konulu yarışmada dereceye girenler de ödüllendirildi.

Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, su olmadan dünyanın tadının ve renginin olamayacağını ifade etti. Dünyada 1 milyar 400 milyon kilometre küp kadar su olduğunu ancak bu suyun yüzde 97'sinin tuzlu su olduğunu geriye kalan kısmının yüzde 73'ünün buzullarda olduğunu belirten Sönmezler, "Yani biz insanlar dünyadaki suyun ancak yüzde birini kullanabiliyoruz. Kurak geçen 2014 yılında bir kez daha suyun önemini öğrendik. 2014 yılı hem Türkiye'de hem dünyamızda hem de bölgemizde kurak bir yıl olarak geçti" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise suyun herkes için önemli olduğuna değinerek, ""Bilgi ve teknoloji çağındayız. İftihar ediyoruz. Robotlarla dünyayı yönettiğimizi iddia ediyoruz ama bir damla suyun yaptığını yapamıyoruz. Suyun değerini bilmez ve gerekli önlemi almazsak 2050'de 3,5 milyar insan su sıkıntısı yaşayacakö şeklinde konuştu.

Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu da konuşmasında gelecekte savaşların petrol için değil su için yapılacağını ifade ederek, "2050'den sonra dünyanın en kıymetlisi petrol olmayacak. Dünyanın en kıymetli şeyi su olacakö dedi.

Konuşmaların ardından, düzenlenen yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi ve GASKİ personelinin yazdığı 'Suyu boşa akıtma, geleceğini karartma' şarkısı seslendirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nursal Çakıroğlu Dünya Su Günü Gaziantep 22 Mart Politika Güncel Haberler

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Bakmadan Geçme

Yahya Ülker kimdir? Yahya Ülker zengin mi, serveti ne kadar? Ömer yeni bölüm yok mu, neden yok? 13 Mayıs Ömer bu hafta yok mu 2024? Aziz Yıldırım hangi kanalda? Aziz Yıldırım konuşması 13 Mayıs Canlı izle! Aziz Yıldırım adaylığını açıkladı mı? (VİDEO) Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe başkan adaylığı açıklaması Cleveland Cavaliers Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 14 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Kaptanlık Oyunu'nu kim kazandı, kaç kaç bitti? 9 Mayıs Pazartesi kaptanlar kim oldu? Survivor kim kazandı? 13 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Siyah cenaze aracı nedir? TikTok'ta gündem olan siyah cenaze arabası olayı anlamı ne? Kızıl Goncalar 19. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Çitos Efe'nin son hali! "Çocuktan Al Haberi" Efe Koçyiğit son hali nasıl? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 13 Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hayatı sorgulatacak Sigmund Freud sözleri Survivor CANLI izle! 13 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? Hükümet Kadın nerede çekildi? Hükümet Kadın filmi ne zaman yayınlandı? Hükümet Kadın konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? 13-14 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

Rekabet Kurulu, Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı

title