Haberler

Gaziantep'te Hava Kirliliğini Azaltma Çalışmaları

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Mahalli Çevre Kurulunun katı ve sıvı yakıt kullanımının sonlandırılması ve kademeli olarak alternatif temiz yakıta geçilmesi yönünde karar aldığını söyledi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Mahalli Çevre Kurulunun katı ve sıvı yakıt kullanımının sonlandırılması ve kademeli olarak alternatif temiz yakıta geçilmesi yönünde karar aldığını söyledi.

Yerlikaya, Valilikte düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, Mahalli Çevre Kurulu olarak kentteki hava kirliliğinin önlenmesine yönelik bazı kararlar aldıklarını söyledi.

Önemli sanayi kentlerinden Gaziantep'in nüfusunun sürekli arttığını belirten Yerlikaya, "Şehrimizin trafik yoğunluğu, konut sayısı, iklim ve meteorolojik özellikleri nedeniyle hava kirliliğinde kış sezonunda artışlar görülüyor. Bu kirliliği önlemek ve hava kalitesini artırmak için çeşitli çalışmalar yaptık. Bu amaçla Mahalli Çevre Kurulu olarak katı ve sıvı yakıt kullanımını sonlandırarak, kademeli olarak alternatif temiz yakıta geçilmesini kararlaştırdık" diye konuştu.

Bu yılı geçiş senesi olarak değerlendirdiklerini kaydeden Yerlikaya, gelecek 3 yılda denetimlerin arttırılacağını belirtti. Yerlikaya, kimsenin zor durumda kalmasını istemediklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de insanı merkeze alan bir yönetim anlayışıyla hizmet üretmeye çalıştıklarını belirtti.

Yeni binalarda "temiz" yakıt kullanılacak

Yaşam kalitesini yükseltecek her konuda kararlar aldıklarını kaydeden Şahin, şöyle konuştu:

"Mahalle bazlı yaptığımız ölçümlerde ısınma, trafik ve sanayiden kaynaklı hava kirliliği olduğunu tespit ettik. Kirliliğin önlenmesi amacıyla yeni kararlar aldık. Buna göre kentimizde bir yıl içerisinde güneş enerjisi veya doğalgaz gibi temiz yakıta geçmemiz gerekiyor. Ayrıca 2 bin 200'e yakın işçi servisi kademeli olarak 15 yaşa indirilecek. Yeni yapılacak binalarda da altyapısı uygun olanlara temiz yakıt kullanımı zorunlu hale getirildi."

Şahinbey'de Beydilli, Güneş, 60. Yıl, Alleben, Kavaklık, Konak, Deniz, İstiklal ve 23 Nisan, Şehitkamil'de ise Kayaönü, Selimiye, Değirmiçem, Emek, Batıkent, Atatürk, İncilipınar, Güvenevler, Osmangazi, Pancarlı, Fatih, Sarıgüllük, Gazi ve Yaprak Mahallelerinin havası en kirli bölgeler olduğunu belirten Şahin, daha temiz bir hava soluyan Gaziantep'i hep birlikte inşa edeceklerini kaydetti.

Toplantıya Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan ile ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Fatma Şahin Şehitkamil Gaziantep Şahinbey Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title