Haberler

Gaziantep'te Dilenen Çocuklarla İlgili Çalışmalar Sürüyor

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi görevlilerince 20-26 Nisan 2015 tarihleri arasında, sokakta ve kavşaklarda dilenenlerle ilgili yapılan çalışmalar kapsamında 19’u Türk vatandaşı olmak üzere 92 çocuğun muhafaza altına alındığı bildirildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi görevlilerince 20-26 Nisan 2015 tarihleri arasında, sokakta ve kavşaklarda dilenenlerle ilgili yapılan çalışmalar kapsamında 19'u Türk vatandaşı olmak üzere 92 çocuğun muhafaza altına alındığı bildirildi.

Gaziantep Valiliği tarafından verilen bilgilere göre, 20-26 Nisan 2015 tarihleri arasında 73'ü Suriye uyruklu, 19'u Türk vatandaşı olmak üzere toplam 92 çocuk sokakta dilenmekten dolayı muhafaza altına alındı. Muhafaza altına alınan Suriyeli çocuklardan 40'ının ailesine Gaziantep Valiliği'nin 24 Aralık 2014 tarih ve 3340 sayılı kararı gereği, çocuklarını ikinci defa dilendirdikleri tespit edildiği takdirde ailenin tamamının kampa gönderileceği yazılı olarak tebliğ edildi. 30 Suriyeli çocuk idari işlemler yapılması için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Dilenci Toplama Merkezi'ne teslim edilerek, 3 Suriyeli çocuk Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı yurda yerleştirildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından, çocukları her türlü istismardan korumak amacıyla yürütmekte olduğu hizmetlerin yanı sıra vatandaşların da bu çocuklardan hizmet almamaları uyarısında bulunarak, şöyle denildi:

"Lütfen çocuklardan alışveriş yaparak onları sokağa mahküm etmeyelim. Sokakta çalışan-dilenen çocuklara verdiğiniz her paranın sokağa çalışan-dilenen yeni bir çocuğun çıkmasını teşvik edeceği unutulmamalıdır. Küçük yaşta çocukların sokak ve kavşaklarda dilendirilmesi konusu Emniyet Müdürlüğü görevlilerince sürekli takip ediliyor. Vatandaşlar bu konudaki şikayet ve müracaatlarını 155 Polis İmdat ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı 153 Zabıta hattına bildirmeleri halinde gerekli işlemler derhal yapılacaktır." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Gaziantep Valiliği Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title