Haberler

Gaziantep'te Bayram Tedirleri

Büyükşehir Belediyesi vatandaşların huzurlu bayram geçirmesi için gerekli tedbirleri aldı.

Büyükşehir Belediyesinin, güvenlik, ulaşım, mezarlık, su ve üst yapı hizmetleri başta olmak üzere vatandaşın huzurlu bayram geçirmesi için gerekli tedbirleri aldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bayram boyunca belediyeye ait otobüs ve tramvaylar ücretsiz, halk otobüsleri ise indirimli hizmet verecek. Ücretsiz otobüs seferlerine ek olarak arife gününde yine belediyeye ait otobüsler, Balıklı Parkı'ndan Yeşilkent ve Asri Mezarlığa ücretsiz olarak taşıma hizmeti sunacak.

Zabıta Daire Başkanlığı ve Mezarlıklar Müdürlüğü de bayram ziyaretlerinin huzurlu ve sağlıklı bir şekilde yapabilmesi için gerekli önlemleri aldı.

ALO 153 Danışma Hattı'nın yanı sıra su ile ilgili oluşabilecek arızalara karşı da GASKİ ekipleri 24 saat kesintisiz hizmet verecek. Vatandaşlar belediye ile ilgili her türlü sıkıntılarını ALO 153 Danışma Hattı'nı bildirebilecek.

Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyeleri tarafından kurban satış ve kesim yerlerinin tespiti ile kurban kesiminin sağlıklı ortamlarda yapılması için ortak çalışma yürütüldü.

Yetkililer, atık ve artıkların kesinlikle kanalizasyon hatlarına ve yağmur suyu ızgaralarına atılmaması gerektiğini belirterek, belediyeler tarafından belirlenen yerler dışında kurban satışına ve kesimine kesinlikle izin verilmeyeceğini ifade ettiler.

Gaziantep'in son dönemde ön plana çıkan turizm potansiyelinin kentte oluşturduğu hareketliliğe dikkati çeken yetkililer, "Bayramda Açık Olan İşletmeler" uygulamasının bu bayramda da devam edeceğini, iş yerlerinin listelerinin afişler aracılığıyla duyurulduğunu kaydettiler. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

Yeşilkent Gaziantep Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title