Haberler

Gaziantep'te 594 Bin Öğrenci Karne Aldı

Gaziantep'e, eğitim-öğretim yılının ilk yarısında 594 bin öğrenciye karneleri dağıtıldı.

Gaziantep'e, eğitim-öğretim yılının ilk yarısında 594 bin öğrenciye karneleri dağıtıldı. Ayrıca ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve eğitimlerine kentte sürdüren 55 bin 53 Suriyeli öğrenci de karne heyecanı yaşadı.

Akkent Mahallesi'nde bulunan Adil Teymur İmam Hatip Ortaokulu'nda yarı yıl tatili nedeniyle düzenlenen karne dağıtım törenine; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz ile Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz katıldı. İlk olarak okulda yapımı tamamlanan kütüphanenin açılışını yapan Vali Yerlikaya ve beraberindekiler daha sonra sınıflarda öğrencilere karnelerini dağıttı ve hediyeler verdi. Yerlikaya, öğrencilerden 15 günlük tatilde kitap okumaları tavsiyesinde de bulundu.

Vali Yerlikaya ve beraberindekiler daha sonra Kızılhisar Ortaokulu'na geçti ve burada eğitim gören Suriyeli öğrencilere karne dağıttı. Öğrencilere karnelerini veren Yerlikaya, Suriyelilerden ikinci dönem daha başarılı olmalarını istedi. Öğretmenlerle de sohbet eden Vali Yerlikaya, Gaziantep'in eğitimde Türkiye sıralamasında daha yukarılara taşınması için gayreti göstermelerini istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Gaziantep'te 594 bin öğrencinin karne aldığını söyledi. Mustafa Yanmaz, ayrıca kentteki okullarda eğitim gören 55 bin 53 Suriyeli öğrencinin de karne heyecanı yaşadığını sözlerine ekledi. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cemalettin Yılmaz Gaziantep Şahinbey Akkent Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title