Haberler

Gaziantep - Suriyeli Çocuğun Başını Keserek Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Suriyeli çocuğun başını keserek öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıGAZİANTEP'te, geçen 23 Mart tarihinde çırak olarak çalıştığı beyaz eşya dükkanının deposunda 14 yaşındaki Suriye uyruklu Ferhat Ali'nin başını keserek öldüren 34 yaşındaki Cengiz Polat, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çaptırıldı.

Suriyeli çocuğun başını keserek öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

GAZİANTEP'te, geçen 23 Mart tarihinde çırak olarak çalıştığı beyaz eşya dükkanının deposunda 14 yaşındaki Suriye uyruklu Ferhat Ali'nin başını keserek öldüren 34 yaşındaki Cengiz Polat, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çaptırıldı.

Gaziantep 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında mahkeme heyeti ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Cengiz Polat'tan son kez savunması istedi. Polat, davanın ilk duruşmasında reddettiği suçu kabul etti ve Ferhat Ali'yi öldürme niyeti olmadığını ancak olaydan önce uyuşturucu madde kullandığını belirterek, mahkeme heyetinden cezai indirim talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın yöneltilen suçu 'canavarca hisle ve çocuğa, beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı işlediği' gerekçesiyle cezai indirim uygulamayarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Gaziantep Barosu İnsan Hakları Merkezi olarak davaya müdahil olan avukatlardan Bülent Duran, zanlının ilk duruşmasında mahkeme heyetini ve avukatları tehdit ettiğini söyledi. İlk duruşmasında tehditler savuran Polat'ın 'Umarım sağ çıkmam daha çok kelle alırım' dediğini belirten Duran, sanığa hiçbir cezai indirim uygulanmadığını belirterek şöyle konuştu; "Fail ilk duruşmada vermiş olduğu savunmasında olayı kabul etmeyerek; 'Ben cani değilim' ifadesini kullandı. Davaya biz Gaziantep Barosu İnsan Hakları Merkezi olarak müdahil olduk. Yaşam hakkının ihlali olması vesilesiyle müdahillik talebimiz vardı ve mahkeme kabul etti. İlk duruşmada failin ifadesi reddetmeye yönelikti. Hatta belirli bir aşamaya geldiğinde 'Umarım sağ çıkmam daha çok kelle alırım' diyerek bizlere tehditte de bulundu. Mahkeme bu iddiayı da tutanak altına aldı ve suç duyurusunda bulundu. İkinci duruşmasında da mahkeme heyeti karar verdi. Karar verirken hiçbir indirim uygulamayarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi."

Duran, sanığın cinayetin yanı sıra öldürdüğü çocuktan aldığı para nedeniyle ayrıca gasp suçundan da yargılanacağını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cengiz Polat Ferhat Ali 23 Mart Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title