Haberler

Gaziantep İl Kültür ve Turizm Efiloğlu Açıklaması

Gaziantep İl Kültür Turizm Müdürü Salih Efiloğlu, Türkiye'nin dünya turizminde ilk 7 ülke arasında yer aldığını belirterek, "Gaziantep de Türkiye'de 10 il arasındadır" dedi.

Efiloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gaziantep'in 1 milyon turist hedefini yakaladığını söyledi.

Türkiye'de son yıllarda artan kültür turizmindeki ivmeyi en iyi yakalayan şehrin Gaziantep olduğunu ifade eden Efiloğlu, "Hem yatırımlarıyla hem de kazılarıyla bir ivme yakaladı. Şu anda bizim uluslararası 11-12 tane kazımız var. Zeugma Müzemiz açılış safhasına geldi" dedi.

Turizm alanında geçen seneye göre çok iyi olduklarını vurgulayan Efiloğlu, şunları kaydetti:

"Kongre alanında da bir ivme kazanabilirsek Gaziantep'te 5 milyon turist hedefi en kısa sürede yakalanır. Geçen seneye göre çok çok iyiyiz. Daha da iyi olacağız.

Türkiye'de ve dünyada turizm alanında çok iyi yere geldik. Dünyada şu anda ilk 7 ülke arasına girdik. Gaziantep de Türkiye'de ilk 10 il arasındadır. Gaziantep için büyük bir başarıdır. Kentte artık turizm bilinci oluştu. Altyapı tamamlandığında turizm noktasında bir sıkıntı yaşanmayacak. Kongre turizmi konusunda Gaziantep'te büyük talep başladı. "

Gaziantep'te Hilton Oteller Zinciri'nin "Hampton" adlı otel inşaatının devam ettiğine işaret eden Salih Efiloğlu, ayrıca "Garden Inn" konseptli bir otel açmasını da hedeflediklerini kaydetti.

Birkaç otel inşaatının daha sürdüğünü anlatan Efiloğlu, "Gaziantep bunu hak ediyor. Bir kaç otelimiz daha var. Çalışmalarımız devam ediyor. Biz istiyoruz ki mantıklı ve doğru büyüyelim, temelleri iyi oluşturalım. Gaziantep'in turizm pastasından aldığı payı artırmak, Türkiye'de ilk 5 il arasına sokmak istiyoruz. 1 milyon turist hedefini yakaladık. Gaziantep için bu büyük bir zaferdir. 2023 hedefimiz kişi başına bir turisttir" diye konuştu.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title