Haberler

Gaziantep Ekonomi İstişare Forumu (3)

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, büyük emek ve çabayla elde edilen ekonomik kazanımların korunarak, Türkiye'nin gelişmiş ülkeler liginde yerini almasını istediklerini söyledi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, büyük emek ve çabayla elde edilen ekonomik kazanımların korunarak, Türkiye'nin gelişmiş ülkeler liginde yerini almasını istediklerini söyledi.

Konukoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla gerçekleştirilen "Gaziantep Ekonomi İstişare Forumu"nda, iş adamları olarak, siyasi ve ekonomik istikrarın sürmesini istediklerini belirtti.

Türkiye'de gündemin ekonomi olması gerektiğini anlatan Konukoğlu, "2002 sonrasında büyük emek ve çabayla elde edilen ekonomik kazanımların korunarak, Türkiye'nin gelişmiş ülkeler liginde yerini alması hepimizin ortak hedefidir" dedi.

Dünya ekonomisinin daralmaya devam ettiğini vurgulayan Konukoğlu, özellikle parite kaynaklı ve çevre ülkelerdeki sorunlar dolayısıyla ihracatçıların zor dönemden geçtiğini ifade etti.

Gaziantep'in 2014'ü 6 milyar 641 milyon dolarlık ihracatla kapattığını, Ocak-Nisan 2015 dönemi ihracatında yüzde 8,1 düşüş görüldüğünü hatırlatan Konukoğlu, "İnşallah seçimden sonra bunu telafi edip bu yılı 7 milyar dolar ile kapatacağız'" diye konuştu.

Mevcut yatırımlara üretim, istihdam ve ihracat desteği sağlanmasıyla, ekonomik durgunluktan çıkılabileceğini anlatan Konukoğlu, şöyle konuştu:

"Reel sektörün finansman imkanları artırılmalıdır. İhracatçıların ve KOBİ'lerin finansmana erişimi kolaylaştırılmalı, Eximbank kredilerinin miktarı artırılmalı ve vadeleri uzatılmalıdır. Bu arada, gümrüklerde son dönemde artan bürokrasi nedeniyle ihracat ve ithalatta sıkıntılar yaşanıyor. Gümrükleme süreçlerinde bürokrasi azaltılmalı ve işlemler hızlandırılmalıdır."

Gaziantepli iş adamları olarak, ülkenin 2023 hedeflerine daha büyük katkı sağlamak istediklerini vurgulayan Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Gelecek hedeflerimiz açısından Türkiye için elbirliğiyle yeniden bir büyüme hikayesi yazmak zorundayız. Gaziantepli iş adamları olarak tek amacımız; daha fazla yatırım, daha fazla üretim, daha fazla istihdam ve ihracat gerçekleştirmektir. Arzumuz; yapısal reformların sürdürülerek, ekonomik büyümenin motoru olan sanayi sektörünün tekrar canlandırılmasıdır. Bu kapsamda hükümetimizin açıkladığı, Öncelikli Dönüşüm Programlarının, yeni bir atılım dönemi başlatacağına inanıyoruz. Bu nedenle eylem planlarının, etkin ve hızlı şekilde hayata geçirilmesini bekliyoruz."

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de ticaret ve kalkınma yolu üzerinde bulunan Gaziantep'in aynı zamanda kardeşlik ve huzur kenti olduğunu söyledi.

Geçen 13 yılda, güven ve istikrar ortamıyla ekonominin rahatladığını kaydeden Şahin, "Şimdi önümüzde yeni bir dönem başlıyor. Yeni dönemde ekonomik reformların tamamlandığı, ülkemizin 2023 hedeflerine gittiği, çocuklarımızın bizden daha iyi yaşayacağı bir Türkiye'yi hep birlikte başaracağız" şeklinde konuştu.

GSO, Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, İslahiye Ticaret Odası, Nizip Ticaret Borsası ve Nizip Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenen "Gaziantep Ekonomik İstişare Forumu"na, Vali Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, bazı milletvekilleri ile çok sayıda davetli katıldı.

(BİTTİ)

Kaynak: AA / Yerel

Adil Konukoğlu Mehmet Şimşek Ali Babacan Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title