Haberler

Gaziantep - Boyner: ``İtirazlara Rağmen İhracat Artıyor''

Beymen Gaziantep'e Görkemli Açılış

BEYMEN GAZİANTEP'E GÖRKEMLİ AÇILIŞ

BEYMEN'in Türkiye'deki 14'üncü mağazası Gaziantep'in yeni yaşam alanı Sanko Park Alışveriş Merkezi'nde açıldı. Açılışa, ilk kez Boyner Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla katılan Cem Boyner, "Türkiye'de ihracatçı olarak pek çoğumuzun kısa vadede itirazlarıyla karşılaşsa bile sürekli büyüyen bir ihracat var" dedi.

Gaziantep Beymen'in açılışı nedeniyle verilen davete, Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, Yönetim Kurulu Üyesi veTÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Adil Sani, Hakan Konukoğlu, Sami Konukoğlu, Cengiz Konukoğlu, Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı, Jones Lang LaSalle Türkiye tarafından yönetimi gerçekleştirilen Sanko Park AVM Genel Müdürü Emre Şen, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cem Boyner, Konukoğlu ailesiyle geçmişe dayalı bir tanışıklıklarının olduğunu belirterek, Gaziantep'te uzun zamandır böyle bir mağaza açmayı düşündüklerini söyledi. Boyner, "Bu işbirliğinden çok mutluyuz. Buraya gelir gelmez nasıl büyütürüz diye düşünmeye başladık. İnşallah Allah utandırmaz ve burada da başarılı bir iş yaparız" diye konuştu.

1,5 AY İÇİNDE EKONOMİDE ALTIN YILI YAKALARIZ

Gazetecilerin kriz dönemi ve ekonomideki gelişmelere yönelik sorusu üzerine Boyner şunları söyledi: "2007'deki o çok parlak yılımıza 2011'in başında gireriz diye tahmin ediyorduk. Bu krizde aradaki yıllar kaybedilmiş yıllar oldu. Fakat galiba 2010 bitmeden 1,5 ay içinde Türkiye'deki pek çok sektörde kriz öncesi 2007 altın yılını yakalamış olacağız. Geçen yıl 21 Nisan'dan başlayan sürekli, istikrarlı bir büyüme gördük. Bu büyüme hiç düşmeden devam ediyor. Türkiye bu yılı bizim tahminimiz yüzde 7,5-8 civarında bir büyümeyle bitirebilir. Genellikle biz kendi sektörümüzde her yıl Türkiye büyümesinin 4 misli büyümeyi elde edebilirsek kendimizi başarılı sayıyoruz. Yani eski bütçelerimizi iyiye doğru revize etmekteyiz. Yalnız bizim sektörde değil, Türkiye'nin pek çok sektöründe çok ciddi bir gelişme var. Yavaş yavaş istihdama da yansıdığını görüyoruz. Böyle 2 sene daha yaşarsak yıkılmayacak kadar sağlam bir noktaya geliriz diye düşünüyoruz. Bu yıl sanırım yüzde 25'in üzerinde büyümüş olacağız. 2008 krizinde bizim gruptan ayrılmak zorunda kalanların ve kat be kat fazlasını gruba kazandırdık. Önümüzdeki yıllarda çok daha iyiye gideceğini düşünüyorum."

KURLA GELEN KURLA GİDİYOR

Cem Boyner, kurun ekonomiye etkisi üzerine gelen soruya da, "Bizim ihracatımız yıllar yılı kurdan bağımsız büyüyor. Kurla gelen, kurla gidiyor. O açıdan kur konusu bizim gündemimizde değil. Aynı faiz konusu gibi piyasanın tayin ettiği bir konu. Dolayısıyla gerçekler neyse biz ayağımızı uydurup işimizi sürdürmek zorundayız. Çünkü üzerinde etkili olabilme şansımız yok. Koşullar piyasaya bırakılınca da bizim piyasaya ayak uydurup devam etmemiz gerekiyor. Türkiye'de ihracatçı olarak pek çoğumuzun kısa vadede itirazlarıyla karşılaşsa bile sürekli büyüyen bir ihracat var. O açıdan kurun da gerçek anlamda Türkiye'nin ayağına ciddi bir çelme takmadığını düşünüyorum" diye cevapladı.

TÜSİAD BAŞKANI: 'TÜRKİYE BARIŞ VE HUZURA KAVUŞMALI'

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner ise, hükümetin BDP ile görüşmesiyle ilgili yöneltilen soruya çok kısa yanıt verdi. Boyner, "Doğrusu Türkiye'nin barış ve huzur ortamına kavuşması çok önemli. Gaziantep bu açıdan örnek bir yer. Huzurlu bir ortamda ekonomi de iyiye gidiyor. İnsanlar da mutlu oluyor, istihdam da artıyor. Türkiye geneli için bunu çok önemsiyorum. Olumlu gelişmeleri çok da mutlulukla karşılıyorum" şeklinde konuştu.

Uzun yıllara dayanan tecrübe ve birikimle 550 metrekarelik alanda hizmet veren Gaziantep Beymen'de, Beymen, Beymen Plus ve Academia koleksiyonlarının yanı sıra, dünya modasına yön veren markaların ürünleri satışa sunuluyor. Kadın koleksiyonunda; Giuseppe Zanotti, See by Chloe, Sonia Rykiel, Balenciaga, Dior, Fendi, Jimmy Choo, Tory Burch, Tod's, Armani, Etro, D&G, Michael Kors, Moschino, Marc Jacobs, Tara Jarmon, Love Moschino, Humanity, Hogan, For All Mankind Seven markaları yer alıyor. Erkek koleksiyonunda ise Z Zegna, Ermenegildo Zegna, Zegna Sport, Tod's, Armani, Etro, D&G, Humanity, Paul Smith, John Varvatos, Hogan, Corneliani ürünleri bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title