Haberler

Gazetecilerin TOKİ Sorununa Bakan El Attı

Güncelleme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'da TOKİ Basın Sitesi için devreye girdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği (ŞGB) 2. Başkanı Mehmet Talat Akay tarafından kendisine iletilen Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Karaköprü Basın Sitesindeki olumsuzluklarla ilgili, TOKİ yetkilileri ve yüklenici firma ile görüşüp gereğini yapacağını söyledi.

Seçim çalışmaları ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun 10 Mayıs 2015 Pazar günkü programı için Şanlıurfa'ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) ziyareti sırasında bazı vatandaşlar sorunlarını Bakan Çelik'e iletirken, ŞGB 2. Başkanı Mehmet Talat Akay da, Karaköprü'de yapımı devam eden ve bitme aşamasında olan TOKİ Basın Sitesinde işlerin durduğunu ve bazı olumsuzlukların meydana geldiğini Bakan Çelik'e iletti.

ÇALIŞMALAR DURMA NOKTASINA GELMİŞTİ

Bakan Faruk Çelik de, TOKİ yetkililerini ve yüklenici firmayı hemen arayarak konu ile ilgili bilgi alacağını, ona göre gereğini yapacağını belirtti. Bilindiği gibi; 20 Şubat 2015 günü bitirilerek TOKİ'ye teslim edilmesi beklenen Basın Sitesi Konutları, yine taşeron firma çalışanlarının işi bırakması nedeniyle çalışmalar durma noktasına gelmişti. Daha önce konu Bakan Faruk Çelik ve Milletvekili Emin Önen'e iletilmiş, geçtiğimiz aylarda da TOKİ İnşaat Daire Başkanı ve ekibi Şanlıurfa'ya gelerek incelemelerde bulunmuştu. İncelemeler sonucunda yüklenici firma uyarılmış, 2 ay uzatma süresi tanınmıştı. Haziran 2015'te bitirilmesi planlanmış, hak sahiplerine teslim edilebileceği belirtilmişti.

Son günlerde çalışmaların durma noktasına gelmesi üzerine, evlerine taşınmayı bekleyen gazeteciler hayal kırıklığına uğradı. Bunun üzerine konu ŞGB 2. Başkanı Akay tarafından konu Bakan Çelik'e iletildi. Bakan Faruk Çelik'ten işin takibi noktasında söz alan Akay, gerekli görüşmelerden sonra çalışmaların hızlandırılacağına inandığını, Haziran ayına yetiştirilmesini beklediklerini ve takipçisi olacaklarını söyledi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Faruk Çelik Karaköprü Şanlıurfa Yerel Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title